Volumetric mai are disponibile patru spatii comerciale in Brasov


Acestea sunt galeriie comerciale din ansamblul rezidential Privilegio, amplasat in zona strazii Traian.

Numarul total de spatii pe care le are galeria este de sase, cu suprafete intre 44 mp si 760 mp utili, cumuland 1.147 mp utili.

Dan Flesariu, directorul general al Volumetric Romania, a spus pentru startups.ro ca pentru spatiul cu cea mai mare suprafata se negociaza cu un supermarket.
Un alt spatiu comercial a fost rezervat de o companie care este interesata sa-l cumpere.

Dezvoltatorul imobiliar este dispus sa vanda spatiile sau sa le inchirieze. Preturile de vanzare variaza intre 127.000 de euro si 1,7 milioane de euro + TVA. Chiriile variaza in jur de 20 euro/mp/luna.

Pentru noi important este sa fie un supermarket si o farmacie, iar celelalte spatii pot fi inchiriate de  orice retailer care nu are o activitate ce ar putea afecta locatarii din ansamblu. Nu vrem un  bar sau un club, dar cafenelele sunt binevenite”, mai spune Dan Flesariu.

Privilegio este un ansamblu rezidential cu 156 de apartamente, distribuite intr-un imobil cu 11 etaje, se arata in comunicatul de presa.
Investitia in acest proiect este in jur de 25 milioane euro, doar din resursele dezvoltatorului, dintre care 14 milioane euro au fost investite pana in prezent. Dan Flesariu spune ca marja de profit din acest proiect este de 10% - 15%.

Lucrarile de constructie au inceput anul trecut, finalizarea fiind programata pentru februarie anul viitor, iar din martie 2011 vor putea fi predate cumparatorilor. Pana in prezent, dezvoltatorul a vandut in jur de 10% din complex, 15 apartamente, iar doua sunt rezervate.

Ca urmare a reducerii preturilor la materialele de constructii, Volmetric a mai inclus in ansamblu unele dotari pe care la inceput nu le-a considerat necesare, insa pe parcurs si-a dat seama ca este nevoie de ele.

Scaderea preturilor la materialele de constructii s-a cam terminat pentru ca stocurile in plus s-au epuizat. Acum nu mai intra materialele de constructie sub cost si se va produce numai pe comenzi. Antreprenorii din constructi vor trebui sa lucreze direct cu marii producatori si marii distribuitori de materiale de constructii”, spune Dan Flesariu. 


Alte proiecte
Volumetric mai detine doua terenuri pe care intentioneaza sa realizeze ansambluri rezidentiale.

Unul este amplasat in Pitesti, unde se intentioneaza realizarea unui proiect cu aproximativ 220 de apartamente, impartite in doua faze, pe baza unei investitii de 25 de milioane de euro.

Pentru acest proiect, in prezent, compania negociaza cu bancile pentru a primi finantare.

Dezvoltatorul mai detine un teren la Brasov, in zona Bartolomeu, unde vrea sa construiasca apartamente pe segmentul mediu si cel ieftin.

Pe langa aceste doua terenuri, Volumetric negociaza achizitionarea unui teren cu o suprafata de 5.000 mp in Bucuresti, unde vrea sa construiasca un proiect pe segmentul mediu si mediu superior.

Ne intereseaza sa cumparam si proiecte nefinalizate, dar asta implica riscuri si complicatii, daca due-diligence-ul (n.red. - verificarea tehnica, legala a unei tranzactii) nu este facut atent, pentru ca nu-ti poti da seama de calitatea constructiei proiectelor”, mai spune Dan Flesariu.

Ion Catutoiu, Directorul General al RealTime, compania de consultanta imobiliara care se ocupa de vanzarea ansamblului, spune ca in Bucuresti terenurile pentru proiectele rezidentiale ar trebui sa fie pozitionate langa metrou si alte mijloace de transport in comun, in apropiere de centrul orasului si sa aiba toate utilitatile. De asemenea, dezvoltatorii ar trebui sa se concentreze pe livrarea de apartamente cu preturi intre 50.000 de euro si 60.000 euro, cu suprafete mici, intre 40 mp si 45 mp utili.

Dan Flesariu spune ca scaderea puternica a preturilor la terenuri in acest an, cu mult mai mult decat anul trecut, a fost unul dintre motivele pentru care au decis sa continue investitiile.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii