We Are Here si Impact Hub Bucharest devin parteneri si promoveaza impreuna conceptul de crowdfunding


    


Incepand cu 1 iulie 2015, antreprenorii romani vor fi incurajati sa isi finanteze si testeze ideile de afaceri prin crowdfunding, pe platforma WeAreHere.ro, promovata de fondatorii acesteia impreuna cu Impact Hub Bucharest, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

In cei aproape doi ani de la lansare, We Are Here s-a adresat in mod special proiectelor din domeniul creativ si cultural, cu care colaborarea va continua, insa, in urma parteneriatului cu Impact Hub, reprezentantii platformei isi propun sa dezvolte noi oportunitati de finantare prin crowdfunding pentru start-up-uri.

"Asteptam pe platforma antreprenori gata sa isi testeze produsele, sa ceara feedback de la primii lor consumatori, sa se dedice promovarii si explicarii noului concept pe care il lanseaza. si suntem dispusi sa lucram cot la cot cu ei pentru succesul fiecarei campanii", spune Andrei Dumitrescu, Co-fondator, We Are Here.

O campanie de crowdfunding este o metoda rapida de testare, finantare si conectare cu clientii a ideilor noi de afaceri.

Initiatorul prezinta afacerea catre potentialii cumparatori si poate vinde in avans produsele sau serviciile pe care le prezinta. El obtine in acest fel un studiu de piata extrem de relevant, inainte sa investeasca sume considerabile in ideea lui. Cumparatorii si sustinatorii noii afaceri sunt avantajati prin preturi promotionale si acces la servicii si produse care nu ar putea aparea pe piata fara ajutorul lor.

Pe data de 1 iulie va avea loc prima intalnire We Are Makers, dintr-o serie de evenimente lunare la care We Are Here si Impact Hub ii invita pe initiatorii de campanii si pe cei care iau in calcul o campanie de crowdfunding.

Antreprenorii participanti vor avea la dispozitie un kit We Are Makers - o colectie de materiale special concepute pentru a-i ghida pas cu pas pe initiatori (de la lansarea campaniei pana la livrarea recompenselor). Printre subiectele ce urmeaza sa fie abordate in cadrul intalnirii se afla:
• Cum sa te pregatesti de crowdfunding si in ce stadiu trebuie sa fie proiectul;
• Cum se promovezi campania inainte si dupa lansare;
• Cum se poate testa si valida o idee de afaceri prin crowdfunding;
• Ce poti oferi sustinatorilor tai ca recompensa.

Evenimentul este gratuit in limita a 20 de participanti, iar inscrierile se fac online.

Platforma We Are Here a fost lansata in august 2013 si a gazduit 52 de campanii de crowdfunding, 26 dintre ele fiind finantate cu succes, suma toata finantata fiind de 46.136 de euro, stransa cu ajutorul a 1.470 de sustinatori.

Prezenta in Bucuresti din 2012, organizatia Impact Hub face parte din reteaua globala cu acelasi nume, prezenta in peste 60 de orase de pe 5 continente, unde ofera spatii de lucru colaborative, programe de dezvoltare si incubare a afacerii, conferinte si evenimente.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii