Wind Expert: 5,2 mil. euro din consultanta in energie eoliana


Compania de consultanta pe proiecte de energie eoliana Wind Expert a incheiat contracte in valoare de 5,2 milioane de euro in primul semestru al anului 2008.

Din numarul de 800 MW autorizati in Romania anul acesta, Wind Expert a furnizat consultanta de specialitate, direct sau indirect, pentru 297 MW, se arata in comunicatul de presa al companiei.

"2008 este un an foarte dinamic pentru industria eoliana din Romania. S-au demarat o multitudine de investitii consistente in energie eoliana in primele sase luni ale acestui an", spune Alexandru Teodorescu, Managing Director Wind Expert.

Clientii Wind Expert sunt in principal companii straine, care detin parcuri eoliene in tari cu traditie in dezvoltarea unor astfel de proiecte. Acestia se numara printre cei mai importanti jucatori de pe piata furnizorilor de utilitati la nivel European, se mai arata in comunicat.

Potrivit datelor companiei, proiectele de consultanta la cheie (care cuprind identificarea locatiei, studiile de vant, studiile de fezabilitate, designul de parc eolian), au o pondere de 90% din valoarea contractelor incheiate. Restul de 10% este reprezentat de realizarea de studii de vant specifice, contractate de catre companii interesate exclusiv de acest serviciu.

"Investitiile Wind Expert s-au ridicat in S1 2008 la un total de 800.000 euro. Principalele investitii s-au concentrat pe cursuri de dezvoltare profesionala dedicate specialistilor companiei (40.000 de euro), pe echipamente de ultima generatie in valoare de 600.000 de euro si promovare in valoare de 50.000 de euro, prin participarea la targuri de profil internationale”, mai spune  Teodorescu.

Reprezentantul companiei declara ca Wind Expert si-a propus sa realizeze o cifra de afaceri de 7 milioane de euro pana la sfarsitul acestui an.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii