Zitec investeste 250.000 de dolari intr-o solutie de streaming video


Platforma VideoPublishing.com  a fost deja lansata in varianta Beta si le permite companiilor sa ofere video online fara investitii in infrastructura IT.

VideoPublishing.com isi propune sa vina cu o tehnologie de streaming video care permite publicarea rapida si rularea de continut video la o calitate net superioara fata de tehnologiile existente, la costuri scazute, se arata in comunicatul de presa.

Tehnologia are aplicabilitate extinsa, adresandu-se atat mediilor de informare online, cat si companiilor care doresc sa furnizeze utilizatorilor proprii materiale video de calitate superioara.

Calitatea materialelor video poate fi selectata in functie de nevoi, clientii putand alege din o serie de formate predefinite combinatia optima de dimensiune, calitate si compresie. Pentru a evita instalarea de softuri suplimentare, Zitec a folosit tehnologia Adobe Flash, instalata deja pe circa 98% din sisteme.

De altfel, orice utilizator poate adauga continut video de calitate in cateva minute, fara sa aiba nevoie de cunostinte tehnice sau pregatire suplimentara.

Sursele de stiri online, serviciile de training online, e-learning, portalele, directoarele, retelele de socializare si diferitele medii de business online au posibilitatea de a-si personaliza materialele, putand insera logo-uri, subtitrari sau alte texte de promovare in continutul video.

Cu siguranta audiovizualul este viitorul web-ului, iar pana vom ajunge la transmisii si comunicatii video de inalta rezolutie in timp real prin internet e doar o problema de timp. Este principalul motiv pentru care Zitec va investi in 2009 aproximativ 250.000 de dolari intr-o tehnologie de viitor”, spune Alexandru Lapusan, CEO Zitec.

VideoPublishing.com este o companie detinuta de Ledra Capital cu sediul in orasul New York, SUA. Platforma este dezvoltata in parteneriat cu Zitec si este bazata pe infrastructura de cloud-computing oferita prin Amazon AWS. Prin investitia planificata pentru 2009, Zitec va deveni si actionar minoritar al VideoPublishing.com.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii