Zona de centru-nord ramane prima in topul cartierelor bucurestene


Zonele clasice rezidentiale ale Capitalei – Primaverii, Kiseleff, Dorobanti, Cotroceni sau Herastrau, conduc in topul cartierelor bucurestene, conform ultimului studiu realizat de agentia imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Locuintele situate in zona de centru-nord a Bucurestiului continua sa aiba preturile cele mai ridicate din oras, locuintele de aici fiind cautate datorita spatiilor verzi din apropiere (Herastrau este cel mai mare parc din Bucuresti, cu o suprafata de 110 hectare), accesului usor spre mijloacele de transport in comun si spre zonele de shopping si relaxare.

Acesta zona s-a detasat ca una preferata de clientii de top, cu venituri mari si foarte mari, in timp ce zonele semicentrale, cum ar fi Dristor, Obor, Iancului,  Titan, Colentina, Militari sau Drumul Taberei,  inregistreaza o cerere foarte mare pe segmentele “medium” si “medium-high”.

Studiul citat releva aceeasi dinamica sustinuta a cererii de locuinte din Capitala, cauzata in principal de ritmul mic in care s-au livrat noile constructii dupa 1989. Incepand cu acel an, volumul de constructii noi a scazut dramatic, timp de 15 ani numarul de locuinte date in folosinta anual in Bucuresti situandu-se la aproximativ 1.000. Comparativ, in Budapesta, o capitala mai mica in privinta numarului de locuitori, s-au dat in folosinta circa 10.000-15.000 de locuinte in fiecare an.

In ultimii trei ani, numarul de locuinte livrate anual pe piata din Bucuresti s-a dublat, dar dezechilibrul dintre cerere si oferta se pastreaza in continuare.

Apartamentele de lux si vilele se construiesc cu precadere in zona de nord si centrala a Bucurestiului, in timp ce proiectele adresate clasei de mijloc sunt, de obicei, amplasate in celelalte zone ale orasului. Periferia pare si ea foarte atractiva pentru dezvoltarea de proiecte rezidentiale, se arata in studiul Coldwell-Banker.

Ansamblurile rezidentiale au inceput sa se dezvolte in ultimii patru ani, cuprinzand mai intai vile si apoi blocurile de apartamente. Pretul mediu in cadrul unor asemenea ansambluri incepe de la 1.500 de euro/mp plus TVA si ajunge chiar si pana la 3.200 de euro/mp plus TVA, conform datelor Coldwell-Banker.

Reprezentantii agentiei spun ca finalizarea unora dintre proiectele curente este prevazuta pentru anul 2008 sau pentru sfarsitul anului 2009, insa, chiar si cu darea in folosinta a acestor apartamente, piata rezidentiala din zona ramane atragatoare datorita cererii mari de apartamente moderne

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii