TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE SI ACCES LA SITE-UL WWW.STARTUPS.RO

1. DESCRIEREA SITE-ULUI WWW.STARTUPS.RO. DEFINITII

Site-ul www.startups.ro este oferit de S.C. Media&More SRL (RO19250563, Str. Calea Calarasilor Nr. 176, Sector 3, Bucuresti) in calitate de furnizor si operator al site-ului www.startups.ro.

Urmatorii termeni vor fi definiti dupa cum urmeaza:

• Utilizator - orice persoana care acceseaza site-ul www.startups.ro;

• Furnizor si operator - S.C. Media&More S.R.L. in calitate de furnizor si operator al site-ului www.startups.ro

Accesarea si utilizarea site-ului www.startups.ro presupune ca acceptati si sunteti de acord  cu termenii si conditiile de utilizare din acest document. In situatia in care nu sunteti de acord cu termenii prezentului document, va rugam sa parasiti www.startups.ro si sa nu mai accesati acest site. Termenii si conditiile se pot modifica oricand furnizorul si operatorul www.startups.ro considera acest lucru necesar iar utilizatorii vor fi notificati prin publicarea unui link prezent in toate paginile site-ului. Continuarea accesarii si utilizarii site-ului dupa modificarea termenilor si conditiilor implica faptul ca acceptati si sunteti de acord cu termenii si conditiile de utilizare.

Accesarea si utilizarea site-ului, serviciilor, ofertelor, continutului sectiunilor site-ului se realizeaza gratuit, prin vizitarea paginilor site-ului www.startups.ro sau gratuit, prin inscrierea cu un cont de utilizator pe site-ul www.startups.ro, pentru a primi acces la servicii/oferte suplimentare (comunicarea prin mesaje private cu alti utilizatori ai www.startups.ro, publicarea de comentarii in forumul www.startups.ro sau legate de articolele publicate pe www.startups.ro, publicarea de informatii legate de afacerea pe care o gestioneaza, o reprezinta sau vor sa o inceapa, cu scopul promovarii acesteia etc.).

Serviciile oferite de catre www.startups.ro sunt puse la dispozitia utilizatorilor potrivit principiului "asa cum sunt", "asa cum sunt disponibile", fara niciun fel de garantii, exprese sau implicite, si fara nicio raspundere din partea www.startups.ro in legatura cu acestea.

Articolele si informatiile publicate pe www.startups.ro nu reprezinta activitate de consultanta economica/de management/juridica etc. Informatiile publicate pe www.startups.ro privesc situatii generale - pentru situatia dumneavoastra particulara va recomandam sa apelati la ajutorul unui specialist in domeniu. Furnizorul si operatorul www.startups.ro nu poate fi facut raspunzator in nicio masura, pentru nicio dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sau de folosirea infomatiilor oferite de www.startups.ro.

Furnizorul si operatorul www.startups.ro face eforturi in vederea asigurarii calitatii si corectitudinii informatiilor publicate pe site, dar nu poate garanta, expres sau implicit, in privinta continutului sau, a site-ului www.startups.ro, a software-ului ori a produselor si serviciilor oferite de www.startups.ro si nici nu poate garanta acuratetea, corectitudinea sau caracterul actual al informatiilor ori serviciilor oferite de site.  Furnizorul si operatorul www.startups.ro nu isi asuma raspunderea  in nicio situatie, pentru nicio dauna, pricinuita direct sau indirect, pentru nicio lipsa de profit directa sau indirecta (incluzand, dar fara a se limita la aceasta enumerare: daune pentru pierderea profitului, intreruperea unor afaceri, sau alte daune pecuniare), suferite ca urmare a utilizarii sau a intreruperii utilizarii ori a lipsei regularitatii informatiilor si serviciilor furnizate de site.

Furnizorul si operatorul nu garanteaza ca sistemele informatice sau programele folosite pentru afisarea sau transmiterea informatiei pe site sau in orice alta forma nu contin virusi ori alte secvente distructive de cod sau alte proprietati distructive.

La cererea furnizorului si operatorului, sunteti de acord sa exonerati de raspundere furnizorul si operatorul pentru orice actiuni judiciare sau extrajudiciare si sa acoperiti cheltuielile de judecata si orice alte cheltuieli care ar putea sa apara ca urmare a incalcarii de catre dumneavoastra a clauzelor prezentului contract.

www.startups.ro poate fi folosit de unii dintre utilizatori sau de unii dintre partenerii de afaceri ai furnizorului si operatorului site-ului drept baza pentru vanzarea sau promovarea unor produse sau servicii, context in care contractul care va reglementa relatia dumneavoastra cu furnizorul respectiv de produse si servicii se va incheia intre dumneavoastra si respectivul furnizor si nu intre dumneavoastra si furnizorul si operatorul www.startups.ro.

2. INREGISTRAREA UTILIZATORILOR
Utilizatorii care se inregistreaza si isi creaza un cont gratuit pe www.startups.ro trebuie sa aiba cel putin 18 ani impliniti la data inscrierii. Furnizorul si operatorul site-ului www.startups.ro isi rezerva dreptul (nu si obligatia) de a verifica autenticitatea datelor de inregistrare ale utilizatorilor referitoare la existenta acestora, iar prin acceptarea termenilor si conditiilor de utilizare, utilizatorii isi exprima acordul pentru eventualele verificari ce vor fi efectuate de operatorul www.startups.ro ca masura de siguranta pentru realitatea si exactitatea informatiilor furnizate. Furnizorul si operatorul isi rezerva dreptul de a nu accepta inscrierea pe www.startups.ro a tuturor utilizatorilor care isi realizeaza un cont, precum si de a exclude utilizatorii ale caror conturi au fost acceptate, dar ulterior incalca termenii si conditiile pentru acces, si de a refuza incercarile curente sau viitoare de accesare a www.startups.ro prin crearea unui cont de utilizator. Utilizatorii accepta ca furnizorul si operatorul site-ului poate stabili un set de practici generale si limitari privind accesul la site-ul www.startups.ro prin crearea unui cont.

Dupa ce furnizorul si operatorul ofera dreptul unui utilizator inregistrat de a accesa site-ul www.startups.ro prin contul gratuit creat, utilizatorul poate lua legatura gratuit cu alti utilizatori prin intermediul mesajelor private. Furnizorul si operatorul www.startups.ro nu are acces la mesajele primite si trimise de utilizatori, garantand caracterul privat al acestora, dar implicand si faptul ca raspunderea asupra continutului mesajelor apartine in totalitate utilizatorilor.

Accesarea www.startups.ro pe baza unui cont gratuit le ofera utilizatorilor posibilitatea de a comunica cu alti utilizatori inscrisi pe site, posibilitatea de a-si promova gratuit afacerea, proiectul de business, activitatea profesionala pe baza completarii unor informatii pe care utilizatorii doresc sa le faca publice, precum si promovarea afacerii prin redactarea unui articol si trimiterea acestuia spre publicare gratuita in rubrica speciala "Mystartups". Publicarea articolelor trimise pentru aparitie in rubrica "Mystartups" este gratuita dar se face doar dupa ce materialul a fost citit de un reprezentant al www.startups.ro pentru a determina masura in care se incadreaza in politica editoriala a site-ului. Pentru a fi publicat in rubrica "Mystartups" articolul trebuie sa prezinte in mod coerent si revelant pentru comunitatea de antreprenori/oameni de afaceri/profesionisti afacerea lansata de utilizator, proiectul la care lucreaza dar pe care inca nu l-a lansat, produsele/serviciile pe care le ofera. Ca reper de buna practica, articolele trebuie sa se incadreaze in modelul celor publicate pe www.startups.ro in rubrica dedicata: http://www.startups.ro/mystartups-0 Prezentarile nu sunt redactate de echipa editoriala a startups.ro, ci de utilizatori, iar raspunderea pentru informatiile transmise le apartine. Sectiunea este moderata, pentru a evita publicarea unor texte care nu au legatura cu zona de business.

4. PRACTICI GENERALE PRIVIND UTILIZATORII INREGISTRATI
In cazul in care un utilizator care s-a inscris pe www.startups.ro prin crearea unui cont gratuit de utilizator acceptat de operatorul site-ului nu se conecteaza in contul sau niciodata timp de 1 an calendaristic sau mai mult, operatorul poate considera acel cont inactiv si il poate sterge fara notificare prealabila iar furnizarea serviciilor oferite utilizatorilor care au cont pe www.startups.ro va fi suspendata.

Conturile utilizatorilor care s-au conectat cel putin 1 data din momentul acceptarii acestora pe www.startups.ro, dar nu au fost utilizate niciodata in decursul ultimului an calendaristic, pot fi considerate inactive iar operatorul le poate sterge fara notificare prealabila si furnizarea serviciilor oferite utlizatorilor respectivi va fi suspendata. Conturile de utilizator care au fost utilizate cel putin 1 data in decursul ultimului an calendaristic pot fi sterse dupa transmiterea unui mesaj de avertizare la adresa de e-mail indicata in datele de identificare oferite de utilizator la inscrierea prin crearea unui cont pe www.startups.ro.

In cazul in care un utilizator este reclamat de unul sau mai multi utilizatori sau este identificat de furnizorul si operatorul site-ului pentru trimiterea de mesaje nesolicitate tip spam sau incalcarea termenilor si conditiilor din acest document, contul de utilizator poate fi sters fara nicio notificare prealabila si furnizarea serviciilor oferite utlizatorului respectiv va fi suspendata.

5. OBLIGATIILE UTILIZATORULUI
Prin accesarea site-ului si transmiterea informatiilor pentru realizarea unui cont, utilizatorul accepta ca toate informatiile, datele, textul, mesajele etc. (numite in continuare "continut"), indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, sunt responsabilitatea sa. Drept urmare, Utilizatorul este singur responsabil pentru informatiile, ofertele, contraofertele, materialele postate etc., furnizate pe site. Administratorii site-ului nu sunt obligati sa efectueaze vreun control, si nici nu au acces la mesajele private trimise de utilizator, astfel, nu garanteaza realitatea, integritatea si calitatea continutului. Insa, daca activitatea unui utilizator este raportata de unul sau mai multi utilizatori sau este identificata de furnizorul si operatorul site-ului drept incalcand termenii si conditiile mentionate, contul utilizatorului poate fi sters de operator fara nicio notificare prealabila.

Utilizatorul se obliga sa nu foloseasca in cadrul site-ului un continut ofensator sau indecent.

Utilizatorul nu poate folosi contul realizat pe www.startups.ro pentru:

1. a face publicitate, a promova, a oferi etc. produse a caror comercializare este interzisa prin lege (droguri, substante stpefiante sau psihotrope etc.).

2. a publica sau transmite orice continut care este ilegal, defaimator, ofensator, amenintator, abuziv, obscen, care afecteaza intimitatea altei persoane, indeamna la ura rasiala, etnica sau este in alt mod ofensator.

3. a incalca cu intentie sau nu orice lege sau alt act normativ in vigoare.

Utilizatorul garanteaza ca:

1. va accesa www.startups.ro si va utiliza contul numai in scopul in care acesta a fost creat;

2. nu va folosi si nu va permite vreunui tert sa aplice in numele sau sau nu va aplica el insusi in folosul eventual al unui tert.

Utilizatorul nu poate publica, transmite sau face referire catre utilizatorii www.startups.ro nici un fel de mesaj comercial nesolicitat, mesaje cu informatii confidentiale, mesaje care contin virusi sau orice alte secvente de cod care se dovedesc a fi distructive sau care pot intrerupe, elimina sau limita functionalitatea www.startups.ro, mesaje de tip de "joc piramidal" sau orice alta activitate menita a insela increderea unor alte persoane ca si orice mesaje care contin texte ilegale, imorale, injurioase, amenintatoare, abuzive, indecente, care incalca in orice fel dreptul de proprietate intelectuala sau alte drepturi pe care le poate avea un tert.

Accesul la anumite servicii si informatii din cadrul site-ului este protejat prin conectarea la www.startups.ro pe baza unui nume de utilizator si a unei parole. Va recomandam sa nu dezvaluiti nimanui aceste informatii (numele de utilizator si parola).

Furnizorul si operatorul www.startups.ro nu va cere niciodata parola contului in mesaje sau telefoane nesolicitate si va recomandam sa nu dezvaluiti aceste informatii persoanelor care va cer acest lucru. La sfarsitul fiecarei sesiuni de utilizare a www.startups.ro va recomandam sa va deconectati din contul de utilizator si sa inchideti fereastra browser-ului in care ati lucrat, pentru a inlatura accesul persoanelor neautorizate la informatiile personale sau la corespondenta atunci cand lucrati dintr-o retea de computere aflata intr-un loc public.

6. CONFIDENTIALITATEA INFORMATIILOR
Prin “informatie (confidentiala)” se intelege orice secret comercial si orice alte informatii apartinand Utilizatorului/Furnizorului www.startups.ro sau aflate la acestia, transmisa catre cealalta parte sau la care aceasta are acces, in forma scrisa, orala, electronica sau in orice alt mod si care se refera la proiecte, servicii oferite, metodologii, date, informatii apartinind partenerilor in vederea utilizarii pentru prestarea serviciilor; planurile de afaceri, de marketing si financiare ale Utilizatorilor; sistemul organizatoric, informational si de management al Utilizatorilor si ale partenerilor sau ale potentialilor parteneri. Mesajele transmise intre utilizatori au caracter privat si nu pot fi accesate de operatorul www.startups.ro, ci doar de utilizatorul care le trimite si de utilizatorii catre care acesta le trimite. Operatorul www.startups.ro nu poate fi facut responsabil pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei, transmiterea de informatii confidentiale altor utilizatori, publicarea acestora pe www.startups.ro  sau in cazul unor defectiuni de ordin tehnic. De asemenea, raspunderea pentru transmiterea sau publicarea pe www.startups.o oricaror informatii considerate confidentiale de utilizator este raspunderea utilizatorului.

Datele personale ale utilizatorului care isi creaza un cont vor putea fi folosite de catre operatorul site-ului numai in scopul declarat al acestui site. Informatiile oferite in contul de inregistrare, precum si cele publicate de utilizator pe www.startups.ro vor fi foloste numai in scopul declarat al acestui site, in concordanta cu termenii si conditiile mentionate. Insa, datele personale furnizate de utilizatorii www.startups.ro vor putea fi transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.

Utilizatorii vor trimite catre operator, respectiv www.startups.ro si ceilalti utilizatori doar materialele si documentele pe care Utilizatorii le considera necesare. Utilizatorii nu vor trimite niciun material sau document care sa contina date confidentiale a caror expunere le-ar putea afecta afacerea.

Toate materialele, prezentarile, documentele trimise de catre Utilizatori la inscrierea, dupa selectarea si pe parcursul accesarii  www.startups.ro pe baza unui cont, apartin Utilizatorilor. Toate aceste materiale vor fi folosite de operator doar in scopul mentionat in acesti termeni si conditii. Furnizorul si operatorul www.startups.ro este operator de date cu caracter personal nr. 31351 inregistrat la A.N.S.P.D.C.P.

7. MODIFICARILE SERVICIULUI
Furnizorul si operatorul acestui site isi rezerva dreptul de a modifica sau intrerupe, temporar sau permanent, accesul la www.startups.ro si serviciile puse la dispozitie fara notificarea prealabila a Utilizatorilor. Operatorul site-ului nu este raspunzator fata de Utilizator sau fata de o terta persoana pentru orice modificare, suspendare sau intrerupere a serviciilor oferite prin www.startups.ro.

Furnizorul si operatorul www.startups.ro isi rezerva dreptul de a elimina in orice moment de pe site orice informatie sau de a suspenda pe durata decisa discretionar de catre furnizor si operator dreptul utilizatorului de a folosi, in intregime sau in parte serviciile ori de a accesa site-ul sau sectiuni ale site-ului, din orice motiv, inclusiv, dar fara a se limita la primirea oricarei reclamatii sau acuzatii din partea oricaror terti sau autoritati, sau in orice alt caz in care furnizorul si operatorul considera ca utilizatorul a incalcat prevederile din termeni si conditii ori exista suspiciuni in acest sens. Justificarea masurii luate de catre furnizorul si operatorul site-ului poate fi facuta doar daca acesta va considera acest lucru necesar sau oportun, fara a avea nicio obligatie in acest sens.

Furnizorul si operatorul www.startups.ro poate intrerupe sau schimba total sau partial site-ul si serviciile oferite, sau disponibilitatea lor pentru utilizatori, imediat, unilateral si la propria discretie, in orice moment, fara motiv. Furnizorul si operatorul www.startups.ro poate pune capat acestui acord si accesului utilizatorilor la www.startups.ro, sau orice alta portiune din aceasta, imediat, la propria discretie, in orice moment, fara motiv.

8. SECURITATE
Utilizatorul accepta ca in cazul informatiilor puse la dispozitie pe internet, desi administratorii www.startups.ro fac tot posibilul pentru mentinerea securitatii acestora, acestia nu pot garanta ca informatia pe care utilizatorul o primeste sau o trimite folosind serviciul va fi permanent in siguranta (in cazul unor eventuale defectiuni tehnice, atacuri informatice etc).

Accesul la unele facilitati din cadrul site-ului necesita inregistrarea cu un nume de utilizator si o parola. Va recomandam sa nu dezvaluiti nimanui aceasta parola. www.startups.ro nu va cere niciodata parola conturilor dumneavoastra in mesaje prin posta electronica sau telefon.

Pentru ca nicio transmisie de date prin intemediul internetului nu poate fi garantata a fi 100% sigura, nu putem asigura sau garanta securitatea informatiilor transmise de dumneavoastra catre noi, catre si de la serviciile noastre online. Va avertizam ca orice informatie trimisa catre noi se va face pe propriul dumneavoastra risc.

9. LEGATURI
Site-ul poate furniza legaturi (link-uri) catre alte site-uri sau alte resurse. Administratorii www.startups.ro nu au nici un control asupra acestor site-uri sau resurse, astfel ca acestia nu sunt responsabili de disponibilitatea si continutul acestora, publicitate, produse sau alte materiale de pe sau disponibile pe aceste site-uri sau resurse.

Utilizatorul accepta ca administratorii nu sunt raspunzatori sau pasibili de a plati despagubiri, direct sau indirect, pentru orice prejudiciu cauzat sau presupus a fi fost cauzat de sau in legatura cu folosirea sau increderea in informatiile furnizate de un asemenea continut, bunuri sau servicii disponibile pe sau prin intermediul unor astfel de site-uri sau resurse.

10. PROPRIETATE INTELECTUALA
Utilizatorul declara in mod expres ca a luat la cunostinta de faptul ca toate reprezentarile stilizate, logo-urile si simbolurile asociate www.startups.ro si combinatii ale acestora cu oricare cuvant sau simbol grafic, folosite pe acest site, sunt proprietatea furnizorului si operatorului site-ului.

Utilizatorul accepta ca orice software folosit in legatura cu serviciile oferite de site contin informatii confidentiale si aflate sub drept de proprietate, fiind protejate de legile privind dreptul de proprietate intelectuala, industriala si alte legi aplicabile.

Utilizatorii se obliga sa nu reproduca, copieze, vanda sau exploateze o parte a serviciilor, si informatiilor la care au acces ca urmare a accesarii si utilizarii acestui site.

Utilizatorului ii este interzisa modificarea, inchirierea, cedarea, imprumutul, vanzarea, distributia sau crearea unor materiale derivate bazate pe serviciile sau programele folosite in cadrul site-ului.

11. RASPUNDERE
Accesarea www.startups.ro fara realizarea unui cont, precum si accesarea www.startups.ro prin realizarea unui cont se face pe propria raspundere a Utilizatorului.

Operatorul www.startups.ro nu ofera nici o garantie ca toate conturile create de utilizatori  vor fi acceptate.

Nici o informatie orala sau scrisa, obtinuta de utilizator de la administratorii www.startups.ro, de la sau prin intermediul serviciilor noastre, nu va crea o garantie care nu este stipulata expres in prezentele reguli.

12. LIMITELE RASPUNDERII
Utilizatorul accepta in mod expres ca administratorii site-ului nu vor fi raspunzatori pentru nici un fel de daune sau prejudicii directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la prejudicii prin pierdere de profit, posibilitatea de folosire, date sau alte pierderi intangibile sau incomensurabile, rezultand din:

- utilizarea sau imposibilitatea utilizarii facilitatilor oferite de www.startups.ro;

- declaratii sau actiuni ale unei terte parti asupra serviciilor portalului;

- orice alta problema legata de serviciile site-ului sau legata de evenimentele organizate de www.startups.ro (care a intervenit din cauze independente de vointa Furnizorului si operatorului site-ului).

Utilizatorii sunt singurii responsabili pentru continutul informatiilor pe care le transmit catre www.startups.ro si sunt de acord ca vor despagubi site-ul pentru orice paguba,  costuri sau limitari de profit care apar ca urmare a postarii, transmiterii sau referintei de catre utilizator a unor informatii al caror continut incalca prevederile din acesti termeni si conditii.

13. NOTIFICARI SI COMUNICARI
Notificarile/comunicarile adresate utilizatorilor vor fi facute pe cale electronica, prin e-mail, sau prin intermediul postei obisnuite. Administratorii www.startups.ro pot face notificari privind schimbarea Termenilor de Utilizare sau alte chestiuni prin afisarea de instiintari catre utilizatori in mod general, pe site.

14. FORTA MAJORA
www.startups.ro nu este obligat a se conforma obligatiilor prevazute in Termenii de Utilizare, ca urmare a unei cauze aflate in afara controlului sau, incluzand, dar nelimitandu-se la evenimente fortuite, alte actiuni sau inactiuni de care administratorii site-ului nu sunt responsabili.

15. LEGEA APLICABILA
Prin accesarea acestui site web, Utilizatorul accepta ca acest set de reguli si orice disputa legata de acestea sunt guvernate si interpretate in concordanta cu legile romane, iar Utilizatorul admite sa se supuna jurisdictiei exclusive a instantelor judecatoresti romane competente.

www.startups.ro nu ofera garantia ca continutul acestui site se supune legilor (inclusiv celor de proprietate intelectuala) altor tari in afara Romaniei. Daca Utilizatorul acceseaza acest site din afara Romaniei, o face in cunostinta de cauza si/sau este singur responsabil de respectarea legilor tarii in care se afla.

16. INCETAREA COLABORARII
Utilizatorul accepta ca administratorii site-ului pot sista accesul la furnizarea si utilizarea serviciilor, sau pot sa scoata si sa stearga orice continut din cadrul serviciilor, pentru orice motiv, inclusiv, dar nu limitat la, abandonarea proiectului sau daca se constata incalcarea Termenilor si conditiilor prezente.

17. CLAUZE FINALE
Termenii de Utilizare reprezinta acordul partilor si reglementeaza folosirea de catre Utilizator a serviciilor www.startups.ro, inlocuind orice acord precedent dintre utilizator si administratorii site-ului. Prezentele reguli si relatiile dintre utilizatori si www.startups.ro sunt guvernate de legile romane.

In cazul in care, ulterior vor fi implementate servicii suplimentare puse la dispozitie prin intermediul www.startups.ro, aceste servicii vor fi supuse acelorasi reguli si conditii cuprinse in prezentele clauze, in cazul in care acestea nu vor beneficia de conditii distincte de prezentele.

18. NOTIFICAREA NERESPECTARII TERMENILOR DE UTILIZARE
Orice comunicare referitoare la incalcarea acestor Termeni de Utilizare se va comunica furnizorului si operatorului www.startups.ro la urmatoarea adresa de e-mail: redactia@startups.ro