Auditarea spatiului necesar unei companii poate reduce suprafata sediului chiar si cu 30%


O cerinta importanta a prezentului o reprezinta spatiile de lucru atractive si organizate, care promoveaza felul in care socializam, lucram si invatam impreuna.

 

Putem observa cu usurinta ca viata la birou trece in prezent printr-o serie de schimbari majore. O solutie pentru adaptarea mediului de lucru este modul de lucru Activity-Based, solutie ce sta la baza conceptului “Next Office”, creat si implementat de compania Kinnarps. Cu ajutorul acestuia, mediul de lucru este adaptat pentru nevoile si gradul de ocupare al fiecarei organizatii, iar spatiile de lucru individuale sunt inlocuite de un numar mare de configuratii flexibile, stimulante si functionale, destinate diverselor tipuri de activitati ce pot fi intreprinse intr-un birou, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Conceptul “Next Office” propune cinci pasi pentru realizarea unui audit si crearea unei solutii de amenajare complete, adaptandu-se nevoilor exacte ale fiecarei companii:
1. Informare, inspiratie si motivare (organizarea de seminare, prezentarea de rapoarte ale evolutiei mediului de lucru si exemplificari in showroom-ul Kinnarps)

2. Studiu (workshop, chestionar online, aflarea ratei de ocupare a birourilor cu ajutorul aplicatiei Kinnarps pe smartphone sau PC)

3. Rezultate/ Analiza/ Viziune (prezentarea rezultatelor, conversatii/ interviuri/ discutii intre membrii organizatiei si Kinnarps)

4. Solutia de amenajare (prezentarea solutiei de amenajare personalizate - bazata pe analiza rezultatelor - si crearea viziunii comune)

5. Livrarea si instalarea produselor (urmata de follow-up)

Experienta internationala a aratat ca prin efectuarea acestui audit si prin implementarea solutiilor rezultate, clientii au redus suprafata necesara, uneori chiar si cu 30%, si au avut la dispozitie un spatiu cu un ambient mai placut si mai adaptat. In plus, a crescut nivelul de comunicare direct intre colegi si a scazut nivelul consumului de hartie. Astfel s-a constatat ca in multe cazuri s-au redus mail-urile intre angajati cu peste 30%, acestia preferand comunicarea directa - mai eficienta, iar consumul de hartie a scazut, de asemenea, cu pana la 70% ca urmare a faptului ca locurile in care aceasta era <depozitata> s-au diminuat. Cel mai important, multe companii au raportat faptul ca peste 90% din angajati apreciaza calitatea locului de munca in noua configuratie si isi doresc sa il pastreze. Desigur, aceste cifre vor varia in functie de tipul si cultura fiecarei companii”, explica Daniel Florescu, director general Kinnarps Romania.

Piata locala a producatorilor si retailerilor de mobilier pentru spatii publice va atinge in acest an aproximativ 185 de milioane de euro, in timp ce profitul aferent va depasi 11 milioane de euro, conform Financial Trends, in baza unui raport comandat de Kinnarps Romania, unul din cei mai importanti jucatori pe segmentul de mobilier si solutii de amenajare pentru spatii de birouri. Pentru comparatie, valoarea totala a intregii piete de mobilier din Romania se situeaza la 2,1 miliarde de euro, conform acelorasi surse.

Kinnarps este o companie suedeza de mobilier de birou si design interior, care ofera solutii inovatoare si inspirationale pentru spatii de lucru. infiintata in 1942 in Suedia, de catre Jarl si Evy Andersson, Kinnarps este astazi lider de piata in Europa, fiind activa in 40 de tari din lume. Compania, o afacere de familie si inprezent, are aproximativ 2.300 de angajati si o cifra de afaceri de 402 milioane de euro.

Kinnarps Romania a inceput sa activeze pe piata locala in 2006 si a devenit membru in Consiliul Director al Asociatiei ClubulRoman de Mobila din anul 2011.

Compania a debutat ca distribuitor de mobilier de birou, dezvoltandu-se in timp intr-un integrator de produse romanesti si suedeze, ce livreaza proiecte originale si eficiente de spatiu si ambient.

Pentru 2016, Kinnarps Romania estimeaza o cifra de afaceri de 3 milioane de euro, compania oferind o serie larga de servicii, incepand cu cele de arhitectura si terminand cu managementul de proiect.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii