Intoarce-te la prima pagina a articolului - pagina 1

 

Dupa accentul pe asociere, pe munca in echipa si oamenii de vanzari, al treilea punct mentionat de Teodor Blidarus in drumul catre succes este onestitatea in afaceri - sa faci ceea ce ai promis ca faci.

"Desi, probabil, toti ne consideram onesti, cand ai succes, onestitatea devine neclara, te poti convinge sa nu mai faci ceea ce erai obisnuit sa faci. De exemplu, in asigurari este bine sa te asociezi cu cineva perceput ca de incredere. Noi, intr-un fel sau altul, suntem onesti. Ceea ce ne face sa nu fim onesti este ca nu stim ce vrem. Spui ca este important ceva, dar in realitate altceva este important. Onestitatea are legatura cu faptul ca spui ca faci ceva, dar nu faci. Onestitatea este ceva de baza, nu este doar legata de succes", a subliniat Teodor Blidarus.

Sapte idei pentru a face business
Pentru construirea unei afaceri de succes, Managing Partner-ul Softelligence a spus ca ar trebui luate in calcul urmatoarele idei:

1. Desi ne aflam in era e-business, tot oamenii sunt cei care fac diferenta, cei cu care "vanam mamutul".

2. Clientii sunt totul.

"Cand pierdeti un client, veti suferi, pentru ca un client nemultumit este mai galagios decat 100 de clienti multumiti", a detaliat Teodor Blidarus.

3. Compania are nevoie de un model de business care da cu plus, nu cota de piata.

"Cresterea trebuie sa fie sanatoasa, modelul de business viabil, din ce in ce mai performant", a subliniat Teodor Blidarus.

4. Finantati doar ceea ce functioneaza si doar investitiile. Nu finantati pierderile firmei, nici macar aducand bani de acasa.

5. Oamenii care-si propun lucruri marete nu se schimba.

"Tintiti catre stele, dar nu catre staruri. Nu starurile din echipa va aduc succesul. Cand am descoperit ca nu stiu sa vand, l-am luat pe cel mai de succes dintre oamenii de vanzari, i-am dat cel mai mare salariu, nu a performat si l-am concediat. A doua oara, din nou, l-am angajat pe cel mai bun om din vanzari, i-am dat cel mai mare salariu, nu a performat si l-am concediat. A treia oara, la fel. Adevarul este ca tot voi faceti strategia si trebuie sa va asigurati ca proiectele functioneaza, pentru ca oamenii aceia, starurile, trebuie condusi", a precizat Teodor Blidarus.

6. Faceti pasul catre antreprenoriat.

Managing Partner-ul Softelligence a spus ca s-a simtit incurajat sa-si faca propria firma cand a citit o afirmatie a lui Robert Kiyosaki ca noua din zece persoane care intentioneaza sa devina antreprenori au renunat, dupa nenumaratele discutii.

"Am incercat de mai multe ori, dar ma debusolam, pentru ca <mai multe triburi alearga catre mamut>. Dar daca doar 10% intra in cursa, mi s-a parut un procent mic", a explicat Teodor Blidarus.

Pe langa toate acestea, un alt factor important pentru a reusi in afaceri este pasiunea.

"De fiecare data cand ma trezesc dimineata nu ma pot abtine sa nu ma gandesc la ce chestii marete am de facut in ziua respectiva. Am inceput firma pentru ca imi doresc sa fac ceva extraordinar. Lumea este plina de oameni care-ti spun cat de bine este sa traiesti obisnuit, sa nu alergi dupa succes. Niciunul dintre cei care au facut lucruri marete nu se plimba cu mainile in buzunar", a detaliat Teodor Blidarus.

Managing Partner-ul Softelligence a mentionat ca, pentru a reusi, prima data a crezut ca o calitate de care are nevoie este inteligenta, apoi capacitatea de a relationa cu oamenii, iar acum crede ca este vorba de rezistenta, atunci cand trebuie.

Intoarce-te la prima pagina a articolului - pagina 1

DE RETINUT:
Fratii Blidarus si-au propus sa ajunga la nivelul de un milion de euro din software, pentru ca la inceput li se parea imposibil.
Pentru a avea succes, nu trebuie neaparat sa ai business-ul tau, ci sa te asociezi cu oamenii care-ti plac.
Compania are nevoie de un model de business care da cu plus, nu cota de piata.
Finantati doar ceea ce functioneaza si doar investitiile. Nu finantati pierderile firmei, nici macar aducand bani de acasa.
Un alt factor important pentru a reusi in afaceri este pasiunea.


Redactor: Alina Botezatu
Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.