Cum sa ii motivezi pe tinerii angajati din generatia Millennials


Pentru tinerii din generatia Millennials (nascuti intre anii 1980 – 2000), beneficiile extrasalariale si programul flexibil sunt mai importante decat banii iar angajatorii trebuie sa isi adapteze oferta la aceste cerinte.

 

Tinerii din generatia Millennials sunt destul de greu de abordat de catre angajatori, in conditiile in care salariul nu este cel mai important si, de departe, nici singurul aspect pe care acestia il iau in considerare in alegerea unui loc de munca, potrivit reprezentantilor Smartree, unul dintre liderii din Romania pe piata de externalizare a proceselor de HR.

Generatia Millennials, sau generatia Y, se diferentiaza de generatia X (parintii lor) in ceea ce priveste decizia de a accepta un job, prin mai multe aspecte, arata datele Smartree.

In primul rand, tinerii Millennials au dorinta de a promova cat mai repede, neavand rabdarea necesara parcurgerii tuturor etapelor de evolutie profesionala. In acelasi timp, isi manifesta dorinta de a dezvolta abilitati de lideri. In al doilea rand, sunt cu un pas in fata comparativ cu generatia anterioara, datorita familiaritatii Internetului si a canalelor de socializare online, cu care practic au crescut.

Accesul la mediul online le permite sa fie mult mai informati despre companiile din piata, sa fie mai comunicativi si creativi decat generatiile anterioare. in plus, cei mai multi dintre ei sunt deschisi la noi provocari si isi asuma fara rezerve implicarea in proiecte pentru care inca nu sunt pregatiti professional”, spune Raluca Penes, HR Coordinator, Smartree.
 

Cea mai potrivita formula de abordare din partea angajatorilor
Tinerii Millennials au o viziune complexa asupra vietii in general si a carierei in particular. Pe de o parte, pentru ei ideea de echilibru ocupa un loc de cinste, timpul liber şi posibilitatea de a practica hobby-urile fiind foarte importante. Pe de alta parte, isi doresc sa lucreze in companii cu a caror cultura si valori sa se poata identifica, pentru a simti ca efortul lor are un sens. De aceea, companiile angajatoare trebuie sa aiba in vedere mai multe aspecte in strategia lor de recrutare.

In procesul de angajare, este important ca recruiterii sa mentioneze aspecte legate de mediul organizational, pachetul de beneficii extrasalariale, flexibilitatea programului de lucru, existenta oportunitatii de a evolua profesional cat mai rapid, distanta fata de domiciliu, lucruri foarte importante pentru candidatii care fac parte din generatia Millennials”, spune Raluca Penes.

Pachetul salarial si cel de beneficii trebuie sa fie unul destul de motivant si complex. In afara de salariu, tinerii isi doresc multe alte beneficii, precum asigurare medicala, abonament la o sala de sport, zile libere, carduri de reducere. Ei intreaba chiar in cadrul primului interviu de recrutare care sunt beneficiile asigurate de compania respectiva, dupa cum mentioneaza reprezentantii Smartree.
 

Hobby-urile, mai importante decat o casa sau o masina
Pentru generatia Millennials, este foarte important sa aiba un job flexibil, care sa le permita sa poata valorifica timpul liber cat mai mult.

Comparativ cu generatia X, tinerii Millennials pun mult mai mult accent pe echilibrul dintre viata personala si cea profesionala. Desi valorile lor nu constau neaparat in achizitionarea unei case sau a unei masini, doresc sa aloce mai mult timp familiei, hobby-urilor sau altor activitati care tin de dezvoltarea personala”, explica Raluca Penes.

Potrivit informatiilor Smartree, exista domenii in care tinerii Millennials solicita la interviul de angajare un program de lucru flexibil, deoarece notiunea de pontaj sau program fix la birou poate reprezenta pentru ei un fel de constrangere a activitatii si, implicit, a rezultatelor. Daca generatia anterioara este una adepta a programului fix la birou, inclusiv a orelor suplimentare, noua generatie prefera in mod evident flexibilitatea progamului de munca.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii