Intoarce-te la prima pagina a articolului - pagina 1

 

Alt aspect important in comunicarea unui produs este legat de atentia acordata modului in care este folosit timpul.

"Este important sa nu asasinam pe nimeni cu ceea ce facem noi, nici jurnalisti, nici clienti. Cheia comunicarii reusite este respectul pentru timpul celuilalt. Cheia unui serviciu reusit este sa economisesti timpul celuilalt sau sa-l faci sa-l consume in mod placut. Cheia unui job reusit este sa n-ai timp sa te plictisesti. Cel mai important lucru in secolul XXI este timpul. Resursa secolului XXI este atentia. <Are sens sa acord atentie unui proiect?> Atentia este standardul dupa care putem masura lucrurile", a explicat Catalin Tenita.

Realizarea unei aplicatii in limbajul Metro UI, interfata de Windows Phone 7
Stefan Szakal, CEO la X3 Studios, a spus ca toate aplicatiile trebuie gandite in primul rand estetic, pentru ca utilizatorul interactioneaza cu ceva.

"Daca aveti probleme pe partea de design si experienta, trebuie sa luati pe cineva din afara companiei. Tot ceea ce se apreciaza acum este partea de natural. In ultimii cinci ani, tot ceea se intampla este ca se pastreaza in spate complexitatea, iar in fata interfata este cat mai simpla", a subliniat Stefan Szakal.

El a dat drept exemplu modul in care au realizat agregatorul de stiri Pressiunea.ro. Acest proiect a fost dezvoltat de X3 impreuna cu agentia de monitorizare Media IQ, care are un soft de analiza semantica in limba romana.

Pressiunea.ro a fost lucrat in limbajul Metro UI, de la Microsoft, interfata de Windows Phone 7. Metro UI are o interfata flexibila si cat mai simpla pentru utilizator.

Windows 8 va folosi interfata de la Windows Phone 7, pornind de la faptul ca nu poate fi ignorata interactiunea cu utilizatorul. Zoli Herczeg a mentionat ca Windows 8 va fi lansat in varianta beta pentru consumatori la sfarsitul lui februarie.

Prima problema in a realiza Pressiunea.ro a fost ca Windows Phone 7 este facut pentru tablete si telefoane, pentru touch, iar site-ul este pentru laptop-uri si desktop-uri, pentru mouse.

Alta problema era ca la tablete se ia in calcul vizualizarea pe intreg ecranul, iar acest lucru este mult mai greu de realizat pentru desktop-uri si calculatoare.

"Am incercat sa-l facem sa se apropie de ceea ce eram si sa atragem atentia spre diferente", a mentionat Stefan Szakal.

Astfel, Pressiunea.ro merge bine pe Internet Explorer 9 si este compatibil cu telefonul mobil.

"Din cauza limitarii de tehnologie nu putem prelua imagini, dar datorita culorilor nu se simte o mare problema. Putem avea insa mai mult continut. Modul de organizare a informatiei este mai bun, datorita abordarii vizuale, care este mai practica. Pe viitor, vom adauga timeline - sa vedem cum s-a dezvoltat de-a lungul timpului un subiect, vom prelua imagini, vom face aplicatii mobile sau personalizate pentru fiecare platforma. Odata ce apare Windows 8 vrem sa fim prezenti pentru a se putea citi partea de stiri", a detaliat Stefan Szakal.

Modalitatea in care aplicatia va genera venituri nu a fost inca finalizata, existand discutii cu publisherii, precum si pentru plata de stiri pe device-uri.

Zoli Herczeg a spus ca dezvoltatorii din Romania care vor sa publice aplicatii in market place-ul Windows Phone pot face acest lucru fie printr-un partener de afaceri dintr-o tara acceptata in sistem, fie utilizand appamarket.com, care este intermediarul oficial al Microsoft pentru Europa Centrala si de Est.

Daca aplicatia este una comerciala, appamarket.com retine un procent din suma incasata.

Lucian Zavate, Professional Services Manager la Esri Romania, a spus ca unul dintre segmentele cu potential este reprezentat de aplicatiile de harti, deoarece informatiile oferite pot avea diverse utilizari, cu implicatii directe in operatiunile companiilor.

"Mergem spre simplitate, dar nimic nu este simplu, in spate este complicat",  a subliniat Lucian Zavate.

Astfel, hartile realizate in cloud permit combinarea cu informatii brute si apoi prezentarea lor contextuala, ceea ce permite elaborarea unor strategii.

Lucian Zavate a mentionat ca noile harti inteligente realizate in cloud se pot face o singura data, dar poat fi folosite pe toate tipurile de device-uri si pot integra numeroase date si informatii.

Intoarce-te la prima pagina a articolului - pagina 1

DE RETINUT:
Primul lucru pe care trebuie sa-l faca un antreprenor implicat intr-o firma de dezvoltare de software
este sa nu uite ca functiile de CEO si investitor sunt diferite, primul ocupandu-se cu dezvoltarea echipei, iar al doilea cu obtinerea profitului.
Business-ul cu aplicatii dezvoltate in cloud impune un alt mod de gandire decat cel traditional in vanzarea de software.
Pentru a-i convinge pe oameni sa foloseasca o aplicatie este nevoie sa le oferi o poveste interesanta, sa e folosesti timpul cu griha si sa faci ca aplicatia sa le merite atentia.
Aplicatiile trebuie gandite in primul rand din punct de vedere vizual, estetic, tinand cont de interactiunea utilizatorilor cu acestea.

Redactor: Alina Botezatu

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.