Coresi Business Park Brasov finalizeaza prima cladire din faza a II-a


Cladirea L1, apartinand celei de-a doua faze a Coresi Business Park, cu o suprafata de 8.300 mp, a fost data in folosinta in luna septembrie 2016. Cladirea este inchiriata integral si se afla in proces de obtinere a calificativului BREEAM - “Foarte bine”.


In prezent, sunt in curs lucrarile de constructie la cea de-a doua cladire noua, N1, de 8.500 mp, ce urmeaza a fi livrata in trimestrul al doilea din 2017. Coresi Business Park totalizeaza astazi peste 30.000 mp de birouri de clasa A si tinteste sa ajunga la 100.000 mp in urmatorii ani, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Cea de-a doua faza a proiectului Coresi Business Park cuprinde trei cladiri moderne de birouri clasa A, cu regim mic de inaltime (P+3E/4E), totalizand 25.000 mp construiti.

Remarcam mult mai multa atentie din partea viitorilor chiriasi in ceea ce priveste calitatea amenajarii interioare si a partitiilor, inclusiv a materialelor si a componentelor folosite, precum si respectarea normelor PSI, cat si a altor aspecte de sanatate si securitate la locul de munca”, spune Silviu Savin, Partener Ascenta Management, dezvoltator al Coresi Business Park.

Prima faza a Coresi Business Park cuprinde aproximativ 26.000 mp construiti de spatii de birouri neconventionale, cu elemente arhitecturale industriale. Cladirile restaurate si transformate ofera toate facilitatile de clasa A si inregistreaza un grad de ocupare de 100% pentru spatiile de birouri restaurate si 100% grad de retentie a chiriasilor, majoritatea trecand deja printr-un proces de expansiune.

Parcul de afaceri dezvoltat pe fosta platforma industriala Tractorul din Brasov gazduieste chiriasi internationali precum CGS, Raiffeisen, IBM, Tata Technologies, companii ce ocupa suprafete intre 3.000 si 5.000 mp. Coresi Business Park este o parte integranta a noului cartier Coresi, ce constituie una dintre cele mai ample initiative de regenerare urbana din Romania. Coresi Business Park transforma 12 hectare din fosta platforma industriala intr-o zona de afaceri cu aspect contemporan.

Am observat in ultimul an un interes crescut din partea companiilor din domeniul IT si engineering, fie ca vorbim de chiriasi noi, cum este cazul companiilor iQuest si Tata Technologies, sau de chiriasi care activeaza deja in cadrul Coresi Business Park si care isi extind activitatea, cum este cazul IBM. in prezent, companiile de software si engineering au o pondere aproape egala intre chiriasii nostri cu cele de outsourcing (BPO) si centrele de servicii (SSC) iar tendinta lor este de crestere. Din punct de vedere economic, acest fenomen se reflecta pozitiv in valoarea adaugata pe care companiile o genereaza, dar si in atragerea de personal calificat, bine platit”, spune Silviu Savin.

Ascenta Management, dezvoltatorul parcului de afaceri, planifica un ritm constant al livrarilor de noi spatii de birouri, urmand ca in urmatorii 8 - 10 ani, prin constructia a 10 cladiri noi de birouri, sa atinga o suprafata totala de 100.000 mp construiti in Coresi Business Park.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii