Dobrinescu Dobrev - 100 de clienti si dublarea echipei in mai putin de un an de la infiintare


Societatea de avocati a fost lansata in vara anului trecut de sotii Dobrinescu, impreuna cu prietenul lor, Dumitru Dobrev.

 

In anul 2013 ne-am simtit ca in camera de garda, practicand avocatura de urgenta: controale fiscale venite in al 12-lea ceas, adunari AGA cu actionari antagonizați, esalonari la plata obligatiilor fiscale obtinute in ultima zi, insolvente preluate in ultimul moment. Fiecare situatie reclama interventie urgenta si poate deveni fatala pentru client. Cu cat situatia economica a mediului de afaceri a devenit mai sensibila, cu atat am simtit nevoia clientilor de a apela la avocati de teren, care sa rezolve problemele pe care doar le simt, fara sa mai aiba prea mult timp sa le teoretizeze...Aceasta este avocatura care ne place, dar care ne consuma mult mai mult decat consultanta de birou”, spune pentru startups.ro Luisiana Dobrescu, avocat fondator in cadrul SCA Dobrinescu Dobrev.

Casa de avocatura si-a pastrat orientarea preponderenta catre dreptul civil si dreptul fiscal (consultanta, restructurari, due dilligence, asistenta la inspectiile fiscale litigii), dar, in contextul economic al acestui an, au primit foarte multe solicitari legate de consultanta in materia reorganizarii judiciare si a insolventei, precum si consultanta de drept societar (reorganizari, reprezentare in AGA etc.). De asemenea, societatea are in derulare trei proiecte de real estate, cu investitori romani.

La acest moment avem un numar de aproximativ 100 de clienti, dintre care mai mult de jumatate au dosare de litigii. Majoritatea au venit ca urmare a recomandarilor primite din partea oamenilor care ne cunosc: clienti, prieteni, adversari din dosare mai vechi… Desi suntem foarte activi in media (articole, conferinte etc), ponderea clientilor veniti ca urmare a activitatilor noastre publice este sub 5%, interesant fiind ca majoritatea acestora sunt straini”, adauga Luisiana Dobrescu.

Ea spune ca, atunci cand au deschis biroul de avocatura, si-au propus sa nu faca rabat de la calitate, indiferent de interesul financiar, si sa nu uite niciodata ca cei mai importanti sunt oamenii. In acest context, Luisiana considera ca investitia in oameni trebuie facuta continuu, fiind o investitie care se cuantifica atat in termeni financiari, cat mai ales sufletesti.

Fata de anul trecut, societatea si-a dublat numarul avocatilor (au trei noi colegi - doi seniori si un stagiar, si sunt deschisi largirii echipei cu oameni specializati in alte domenii ale dreptului).

Ambii seniori (Anca Grigore - consultant fiscal, membru ACCA și Andrei Talamba - avocat pledant)  sunt veniti de la firme concurente si nu ii cunoscusem anterior primului interviu. Am avut multe emotii in timpul recrutarii, stiind cat de inselatoare pot fi interviurile - poti alege oameni buni profesional, dar incompatibili cu felul tau de a lucra. Ca si intr-o casnicie, iti ia ceva timp pana sa depasesti prejudecatile si sa incepi sa te intelegi din priviri, insa am trecut deja de perioada cea mai grea, de adaptare…”, spune Luisiana Dobrinescu.

Luisiana Dobrinescu spune ca, inainte sa infiinteze societatea, si-a imaginat ca practicand avocatura pe cont propriu va avea mai mult timp liber, dar nu a fost asa.

Cei mai sacrificati am fost noi insine. De asemenea, nu am avut reprezentarea a cat de greu este sa ai propria ta echipa; fiecare mica greseala ti se pare uriasa si isi trebuie un echilibru interior fantastic ca sa poti indruma oamenii sa se ridice la nivelul exigentelor tale. Anterior deschiderii propriului birou de avocatura am ocupat pozitii de manageri, dar nimic nu se compara cu sentimentul cand cineva greseste sau uita ceva in propria ta afacere”, adauga Luisiana Dobrinescu.

Desi biroul a intrat pe profit din a sasea luna de existenta, cresterea cifrei de afaceri (cu 300% fata de aceeasi perioada de anul trecut) nu a fost proportionala cu cresterea profitului financiar pentru partenerii fondatori.

Moral insa, suntem foarte mandri ca am trecut cu bine primul an, de foc. Iar pentru anul urmator ne dorim dosare cat mai interesante si ne propunem sa fim mai exigenti cu munca noastra decat in anul 2013. Nu in ultimul rand, ne dorim ca in anul 2014 sa ni se mai alature unul - doi colegi, astfel incat sa ne mai gasim timp si pentru noi insine”, mai spune Luisiana Dobrinescu.

Societatea si-a inceput activitatea in luna iulie, anul trecut, cei trei parteneri lucrand in ultimii ani la una din casele de avocatura cunoscute in Romania (Biris Goran). Luisiana Dobrinescu a inceput sa lucreze ca jurist acum 12 ani, specializandu-se pe TVA. Ionut Dobrinescu este avocat de 14 ani, dintre catre opt pentru doua companii si trei pentru o casa de avocatura, iar Dumitru Dobrev si-a inceput cariera in Baroul Vaslui, din 2005 fiind membru al Baroului Bucuresti.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii