Intoarce-te la prima pagina a articolului - pagina 1

 

"Crema da unicitate produsului. Pe piata romaneasca, foarte bine primit este si gustul de ciocolata. Am cautat si cautam furnizori pentru cremele de ciocolata care sa poata fi inglobate in aceste prajituri. Aceste creme trebuie sa fie termo stabile si sa-si pastreze proprietatile in timpul coacerii. Am facut si niste teste inclusiv cu arome de ness, de cafea, de fructe de padure", subliniaza Hadrian Mateescu.

Biscuitii Magic Pop sunt expandati, compusi dintr-un amestec de cereale, fara zahar.

"Este un produs dietetic, o bucata are 16 calorii, fiind extrem de bine primit de diabetici si in curele de slabire", mai spune Hadrian Mateescu.
 

Prima patiserie din Romania
Prima unitate Delimanjoo din Romania a fost deschisa la mijlocul lunii iulie, in galeria comerciala Auchan, aflata in zona Titan din estul Bucurestiului. Suprafata acesteia este de circa 6 mp, spatiu suficient pentru o buna functionare.

Hadrian Mateescu spune ca, dupa prima luna de functionare, rezultatele unitatii din Auchan au fost peste asteptari, ceea ce ii face optimisti pentru urmatoarele spatii.

"Lunile de vara sunt recunoscute cu trafic minim in galeriile comerciale. Exista modele si modele. Noi am pornit de la traficul minim estimat de partenerii nostri. Tot ceea ce vom obtine peste traficul estimat in iulie ne face extrem de optimisti. Din prima luna, unitatea si-a acoperit costurile de operare", adauga Hadrian Mateescu.
 

Detaliile francizei si extinderea in Romania
Master francizorul din tara noastra, Delimanjoo Foods, trebuie sa achizitioneze de la compania sud-coreeana utilajele de fabricare a produselor, premixurile pentru coca produselor si crema originala. Cel mai mare consum este pentru acestea din urma.

"De la ei (de la firma mama) comandam premixurile pentru prajituri, amestecul din care se realizeaza coca, care are consistenta unor briose, premixul pentru Magic Pop si crema originala, pana gasim formula ideala de la noi. De asemenea, aducem de la ei ambalajele - cutii de carton, pungi etc., care sunt mult mai ieftine fata de ceea ce putem gasi aici, ceea ce pentru noi este un mare semn de intrebare", mentioneaza Hadrian Mateescu.

Prima comanda de la firma mama a fost adusa pentru Targul de la Romexpo, constand in primul utilaj, materii prime pentru prajiturele si biscuiti, precum si materialele de marketing.

"Produsele vin pe calea apei, astfel ca exista o intarziere de opt saptamani intre momentul comenzii si cel al livrarii, de asta a si durat punerea in practica a planurilor noastre", precizeaza Hadrian Mateescu.

Perioada pe care a fost semnat contractul de franciza este de cinci ani, cu posibilitatea de prelungire pentru inca cinci ani.

"Este o franciza extrem de flexibila, lasa mult loc master francizorului local, pentru ca gusturile difera extrem de mult de la o piata la alta, iar partenerii nostri sunt interesati sa vanda in primul rand utilajele si premixurile pentru prajituri si Magic Pop", detaliaza Hadrian Mateescu.
 

Valoarea investitiilor
Pe langa taxa de master franciza, pe care Hadrian Mateescu n-a dorit s-o mentioneze, investitia initiala pentru deschiderea Delimanjoo in Romania a fost cea in prima patiserie. Valoarea acestei investitii este de 25.000 de euro, care include echipamentul si o parte din materia prima pentru prajiturele si biscuiti. Acestea sunt cele care-au fost aduse pentru targul de la Romexpo din primavara.

"Nu vom plati din venituri (alte taxe). Ne-am asumat sa facem aceste achizitii, pentru fiecare patiserie, care pentru ei inseamna desfacere, atat de consumabile, cat si de utilaje. Investitia medie intr-o unitate este de 25.000 de euro. Mai putem optimiza anumite costuri initiale de instalare, de amenajare a standurilor, de transport si de depozitare. In mod normal, o locatie isi recupereaza investitia intre 12 luni si 24 de luni, dupa care este rentabila din toate punctele de vedere. Prima patiserie, cea din Auchan, se autofinanteaza, dar nu putem vorbi de recuperarea investitiei in utilaj", detaliaza Hadrian Mateescu.

In acest an, compania din Romania vrea sa mai deschisa inca trei sau patru patiserii Delimanjoo proprii, iar de anul viitor sa stabileasca un ritm anual de achizitii.

"Dorim sa operam opt - zece unitati proprii, urmand ca, intre timp, sa oferim sistemul la cheie catre cei interesati, utilaj si materii prime. Intai dorim sa operam si sa cunoastem prin forte proprii si din punctul nostru de vedere ce presupune operarea unei patiserii, cap-coada, dupa care sa oferim solutia la cheie. Acordarea de franciza se va face in parteneriat cu firma - mama. Exista mai multe variante, dar vom decide varianta optima pentru piata romaneasca in lunile urmatoare", explica Hadrian Mateescu.

Delimanjoo Foods intentioneaza sa deschida unitatile proprii in Bucuresti si-n zonele la care se poate ajunge din Capitala cu premixurile gata preparate.

Indiferent daca sunt operate in regim propriu sau in franciza, spatiile cautate trebuie sa fie amplasate in zone cu minimum 5.000 de vizitatori/zi.

"Asta ne duce cu gandul spre mall-uri, galeriile comerciale din hipermarketuri, statiile de metrou, Gara de Nord, dar nu piete", adauga Hadrian Mateescu.

Pana la finalul anului, Delimanjoo Foods intentioneaza sa investeasca circa 75.000 de euro - 100.000 de euro, pentru a deschide noile unitati.

Recuperarea investitiei din acest an - taxele de franciza si deschiderea celor patru sau cinci unitatii proprii - este estimata sa fie facuta in urmatorii doi ani.
 

Intoarce-te la prima pagina a articolului - pagina 1

DE RETINUT:
Franciza Delimanjoo a fost deschisa pe piata din Romania in vara acestui an.
Delimajoo sunt prajiturele sud-coreene umplute cu crema de vanilie, dar master francizorul din fiecare tara poate adauga si alte tipuri de crema, in functie de preferintele clientilor.
Alte produse vandute de Delimanjoo sunt biscuitii expandati Magic Pop.
Prima patiserie a fost deschisa in Auchan Titan, Bucuresti, intrand pe profit dupa o luna.
Investitia intr-o patiserie Delimanjoo este de circa 25.000 de euro, recuperarea fiind estimata intre 12 luni si 24 de luni.
 

Redactor: Alina Botezatu
Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.