ReFlex - un nou start-up finantat prin intermediul Start&Grow


Finantarea primita saptamana trecuta de ReFlex din partea unui investitor din Austria evalueaza start-up-ul la aproximativ 1 milion de dolari.


Echipa ReFlex a realizat un produs pe baza de senzori de miscare: o bratara conectata la o aplicatie prin care sunt monitorizati cei mai importanti indicatori din kinetoterapie, ajutandu-i pe pacienti sa se recupereze mai rapid.

Investitia in ReFlex a fost realizata de compania austriaca amb Holding, prin intermediul programului Start&Grow, lansat de startups.ro cu scopul de a-i ajuta pe antreprenori sa intre in legatura cu investitori dispusi sa le ofere finantare. amb Holding contribuie, pe langa aportul financiar, si cu sprijin pe partea de consultanta in dezvoltarea afacerii, inclusiv pe pietele din afara Romaniei.

Aportul de cash din partea amb Holding (suma exacta nu a fost facuta publica, dar se situeaza intre 100.000 de euro si 200.000 de euro) a fost primit in schimbul cedarii unui procent de pana in 20% din start-up, ceea ce evalueaza ReFlex la aproximativ 1 milion de dolari.

Start-up-ul este lansat de Camil Moldoveanu si Andrei Kluger, doi antreprenori care lucreaza impreuna de mai mult timp si au o experienta de aproximativ zece ani in domeniul IT.

Pe langa sprijinul in obtinerea finantarii, in urma cu patru ani, startups.ro a fost si prima publicatie din Romania care a scris despre parcursul antreprenorial al lui Camil, pana in acel moment fiind prezent in presa prin intermediul realizarilor sale pe plan sportiv: de trei ori campion european si de doua ori campion mondial la Jiu-Jitsu.

ReFlex se bazeaza tocmai pe imbinarea experientei sale de sportiv cu cea de antreprenor in domeniul IT.

Initial, in urma cu aproximativ un an si jumatate, Camil si Andrei au inceput sa dezvolte Jaboo - un produs destinat celor care se antreneaza si vor sa invete arte martiale. Tot pe baza unei tehnologii wearable (doua bratari cu senzori, conectate la o aplicatie) sportivii primeau informatii despre calitatea antrenamentului (viteza, forta, tipul loviturii etc.), precum si detalii legate de ceea ce trebuie imbunatatit pentru cresterea performantei.

Dupa ce a devenit campion european si apoi campion mondial in 2014, Camil s-a accidentat la un genunchi si a urmat un program de recuperare. Dar, pentru ca a facut exercitiile de recuperare mai putin decat era necesar si nu a terminat programul medical, acum trebuie sa sufere o interventie chirurgicala.

70% dintre pacientii care fac kinetoterapie nu duc tratamentul la bun sfarsit: atunci cand durerea dispare si articulatia poate fi folosita, pacientii nu mai termina procesul de recuperare”, spunea Camil la sfarsitul lunii trecute, in cadrul prezentarii pe care a sustinut-o la evenimentul DemoDay al MVP Academy.

In acest context, cei doi antreprenori si-au dus start-up-ul in directia recuperarii medicale si, anul trecut, au inceput sa lucreze la ReFlex. Clientii sunt reprezentanti de clinicile de kinetoterapie si de fizioterapie, precum si de terapeutii independenti – pacientii acestora inchiriaza produsul pentru a putea efectua acasa exercitiile de recuperare. Astfel, clinicile si terapeutii isi eficientizeaza programul si utilizarea salilor de recuperare iar pentru ultima etapa a recuperarii pacientii nu mai depind de un anumit loc in care trebuie sa se prezinte pentru realizarea exercitiilor (kinetoterapeutul ii indruma si ii monitorizeaza de la distanta).

ReFlex vizeaza piata globala a tehnologiilor wearable destinate domeniului medical, astfel ca, pe langa beneficiul pentru sanatate, in unele tari, pacientii care si-au efectuat complet recuperarea pot primi si o reducere din partea firmei de asigurari la achizitionarea politei pentru anul urmator. Sau platesc mai mult, daca nu au dus-o la bun sfarsit.

Vara aceasta va incepe programul pilot in care conceptul ReFlex va fi implementat in doua clinici din Romania iar pana la finalul anului vor fi cooptate in programul si cateva clinci din Europa si SUA.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii