Saloanele Ciufolici ofera noi francize


Ciufolici este marca sub care s-au deschis deja trei saloane specializate in coafura si frizerie pentru copii si adolescenti, in diferite zone ale Bucurestiului. Pana acum, a fost acordata o singura franciza, insa sistemul ramane deschis atat pentru Capitala, cat si pentru orasele mari din tara.

 

Afacere 100% romaneasca, Ciufolici si-a deschis primul salon in anul 1999, in zona Obor din Capitala. Acesta a fost urmat, in 2001, de cea de-a doua unitate, amplasata in zona Piata Amzei din oras.

"Evolutia si rezultatele Ciufolici au creat premisele lansarii primei francize din Romania a unui serviciu complet de frizerie si coafura pentru copii, la standarde occidentale, dar gandit si experimentat pentru piata locala", spune pentru starups.ro Mihaela Franciuc, Manager Ciufolici.

Decizia de extindere in franciza a fost luata in anul 2005, datorita interesului manifestat pentru aceasta afacere, precum si pentru a promova si consolida brandul Ciufolici, mai adauga Franciuc.

In anul 2007, a fost acordata prima franciza, salonul respectiv fiind deschis tot in Bucuresti. Pana in acest moment, nu au mai fost acordate si alte francize. Insa reprezentanta Ciufolici spune ca sistemul ramane deschis in continuare pentru Capitala,  precum si pentru alte orase mari din tara - Cluj, Iasi, Timisoara, Brasov, Constanta, Galati, Ploiesti, Craiova.


Investitii si profit
Investitia initiala pentru deschiderea in franciza a unui salon Ciufolici se ridica la aproximativ 50.000 de euro.

Din aceasta suma, amenajarea si dotarea salonului reprezinta circa 40.000 de euro. Stocul initial de marfa si consumabile este de 3.000 de euro. Promovarea salonului in preajma deschiderii poate ajunge pana la 2.000 de euro. Iar taxa de intrare in sistemul de franciza este de 5.000 de euro.

Redeventa lunara pe care trebuie sa o plateasca un francizat Ciufolici este de 5% din cifra de afaceri. In afara de aceasta taxa, nu se mai percep niciun fel de taxe pe parcursul afacerii.

Mihaela Franciuc spune ca investitia intr-un salon Ciufolici se recupereaza in aproximativ un an si jumatate.

Cifra medie de afaceri care poate fi atinsa de un salon Ciufolici intr-un an este de 210.000 de euro. Iar profitul net impozabil poate ajunge pana la 30% - 40% din aceasta suma, potrivit reprezentantei Ciufolici.

"Factori precum clima, anotimp, date demografice, zile libere si vacante pot influenta fluctuatia incasarilor, facand astfel ca profitul lunar sa difere pe parcursul unui an", precizeaza Franciuc.


Obtinerea francizei
"Franciza Ciufolici nu implica o cunoastere in detaliu a aspectelor ce tin de deschiderea unui salon de coafura si frizerie sau o experienta anterioara in acest domeniu. Cautam un partener motivat, entuziast,  care sa creada in sansa pe care o acordam si care sa vrea sa reuseasca", explica directoarea Ciufolici.

Francizatul beneficiaza de training initial, asistenta continua in solutionarea problemelor intampinate in derularea afacerii, precum si asistenta la recrutarea personalului si trainingul acestuia.

Spatiul comercial necesar deschiderii unui salon Ciufolici trebuie sa masoare minim 80 mp si sa fie amplasat stradal, intr-o zona semicentrala.

"Amplasarea salonului poate fi facuta si in mall, dar nu este oligatoriu. Succesul afacerii nu depinde de vadul comercial pe care il poate oferi un centru comercial", precizeaza Franciuc.

 

Citeste continuarea articolului - pagina 2


Redactor: Oana Caltea

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii