Ultima saptamana de inscrieri in "Fabricat in Tara lui Andrei"


"Fabricat in Tara lui Andrei" este competitia de antreprenoriat in care OMV Petrom ofera finantari in valoare totala de 350.000 euro si doi ani de consultanta pentru crearea de afaceri sociale.

 

6 iulie este data limita pana la care antreprenorii, managerii si reprezentantii ONG-urilor, PFA-urilor, SRL-urilor sau intreprinderilor individuale cu o idee de afacere sociala se pot inscrie in competitie, pe taraluiandrei.ro, sectiunea “Fabricat in TLA

Aflata la cea de a doua editie, competitia "Fabricat in tara lui Andrei" este deschisa tuturor celor care au o idee de afacere care genereaza valoare economica si sociala in una din cele 29 de comunitati din program.

In luna august, juriul "Fabricat in tara lui Andrei" va selecta 35 de finalisti. Acestia vor parcurge o etapa de pregatire, in care vor primi consultanta de la expertii "Fabricat in tara lui Andrei", axata pe nevoile individuale ale fiecarui finalist si sprijin financiar pentru a testa fezabilitatea ideilor.

Castigatorii vor fi anuntati in luna aprilie 2016 si vor primi finantare nerambursabila de pana la 32.000 de euro fiecare. Sprijinul financiar este completat de orele de consultanta oferite antreprenorilor pe toata durata proiectului, in domenii cheie pentru viitoarele afaceri: management financiar, legislativ, marketing, distributie etc.

Cele 29 de comunitati incluse in program sunt: Micesti (judetul Arges); Zemes, Moinesti, Slanic Moldova (judetul Bacau); Suplacu de Barcau, Marghita (judetul Bihor); Scortoasa, Tisau, Berca (judetul Buzau); Corbu (judetul Constanta); Moreni, Aninoasa, Gura Ocnitei (judetul Dambovita); Clejani, Marsa (judetul Giurgiu); Bustuchin, Turburea, Ticleni (judetul Gorj); Movileni, Poboru (judetul Olt); Poiana Campina, Podenii Noi, Scorteni (judetul Prahova); Marca (judetul Salaj); Videle, Cosmesti, Silistea, Scurtu Mare (judetul Teleorman); Madulari (judetul Valcea).

Competitia este organizata in parteneriat cu Fundatia NESsT, o organizatie internationala specializata in dezvoltarea de afaceri sociale in tarile in curs de dezvoltare.

Rolul sau va fi de a asigura selectia si consultanta pentru dezvoltarea afacerilor sociale in primii ani de la infiintare.  

In prima editie a proiectului, 10 afaceri sociale au fost dezvoltate si finantate. Pana la finalul anului 2015, acestea vor genera: 33 de locuri de munca pentru oamenii din comunitati, venituri pentru 481 de localnici, instruire pentru 171 de persoane.

Mai multe informatii despre competitie sunt disponibile pe site-ul dedicat, taraluiandrei.ro
 

Citeste aici mai multe articole despre antreprenoriat social.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii