29 de localitati in care poti incepe o afacere cu finantare nerambursabila
Romanii, cu sau fara experienta de business, isi pot transforma in realitate ideile sau planurile de afaceri ce raspund unei probleme sociale dintr-o comunitate, prin inscrierea intr-o competitie care ofera finantari de pana la 32.000 de euro pentru fiecare din cele zece business-uri castigatoare.
Antreprenoriatul social - o solutie pentru dezvoltarea comunitatilor
Afacerile sociale reprezinta afaceri viabile economic care, prin insasi activitatea lor, contribuie la rezolvarea unei probleme sociale. Ele creeaza locuri de munca si sunt o solutie pentru dezvoltarea pe termen lung a comunitatilor.
Serie de evenimente dedicate antreprenoriatului social
Cei care vor sa afle mai multe despre conceptul de antreprenoriat social si despre finantarile nerambursabile oferite prin programul "Fabricat in Tara lui Andrei", pot sa participe la evenimentele organizate in Bucuresti si in alte orase importante din tara.
Finantari de peste 350.000 de euro si consultanta pentru crearea de afaceri sociale
Cea de-a doua editie a competitiei Fabricat in Tara lui Andrei se adreseaza romanilor, cu sau fara experienta de business, care vor sa isi transforme in realitate ideile sau planurile de afaceri ce raspund unei probleme sociale dintr-o comunitate.
Economia sociala - o solutie pentru comunitate
Asociatia “Romano ButiQ” a organizat alaturi de partenerii sai, KCMC - K Consulting Management and Coordination, Atelierul de panza si Petrom un eveniment de popularizare a conceptului de economie sociala.
Metro Cash&Carry Romania ii premiaza pe antreprenorii care isi ajuta comunitatea
Competitia se adreseaza antreprenorilor care isi impart succesul cu membrii comunitatii din care fac parte, prin actiuni sociale, umanitare, de mediu sau educationale, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.
Sustenabilitatea corporativa sta la baza succesului unei afaceri si a continuitatii acesteia
Incorporarea sustenabilitatii in modelul de afaceri este importanta nu doar pentru obtinerea unui avantaj competitiv pentru companii, ci si pentru o crestere eficienta si responsabila social.
Cine sunt antreprenorii sociali finalisti in competitia Fabricat in Tara lui Andrei
Dupa o perioada de pregatire si consultanta, la sfarsitul acestui an, 10 dintre cei 20 de finalisti vor primi din partea Petrom granturi in valoare totala de pana la 350.000 de euro.
Cum poate ajuta antreprenoriatul social Romania
Antreprenoriatul social a devenit in ultimii ani un concept tot mai interesant atat pentru ONG-urile din tara noastra, cat si pentru mediul de business. In 2011, peste 25.000 de organizatii erau active in economia sociala, in Romania. Iar anul acesta a fost lansata cea mai mare competitie care ofera finantare afacerilor sociale.
Finantari in valoare totala de 350.000 de euro in cea mai mare competitie de afaceri sociale
Zece proiecte selectate in urma competitiei vor primi finantari nerambursabile pentru a fi puse in aplicare in cadrul unor comunitati locale din Romania.
Concordia a investit 18.000 de euro intr-o cafenea, in Bucuresti
Bogdan Braicu, Managing Director al acestei organizatii umanitare, spune ca suma va fi recuperata in maximum trei ani, iar cifra de afaceri in primul an va fi de 110.000 de euro.
Fundatia Dezvoltarea Popoarelor a investit 827.000 lei intr-o fabrica de mozaic ceramic
Investitia reprezinta numai suma pentru primele patru luni de functionare, iar aproape jumatate din aceasta suma a fost alocata pentru echipamente.
Cat de dezvoltat este antreprenoriatul social in Romania
Desi in ultimii ani antreprenoriatul social a devenit un concept despre care se vorbeste din ce in ce mai mult in Romania, in realitate sunt inca putine initiative in acest domeniu, dezvoltarea fiind abia la inceput.
Rowmania - vaslind spre antreprenoriat
Uniti de dorinta de a promova un alt fel de turism in zona Deltei Dunarii, Ivan Patzaichin, multiplul campion la canoe, si Teodor Frolu, directorul companiei de comunicare DC Communication, au lansat un proiect de antreprenoriat social bazat pe ecoturism si pe un nou tip de ambarcatiune din lemn: canotca.
Ce poate invata un antreprenor de la intreprinderile sociale
Rabdarea de a investi mai mult timp pana sa obtina venituri este o lectie pe care antreprenorii o pot invata de la cei implicati in afacerile sociale.
Antreprenoriatul social nu trebuie sa fie doar o tendinta
Nicole Etchart, cofondatoare si CEO la NESsT, spune ca, in ultimii ani, interesul pentru afacerile sociale a crescut, unul dintre motive fiind criza financiara care a amplificat somajul si saracia, dar ar fi bine ca acest tip de antreprenoriat sa nu ramana doar o tendinta.
Antreprenorii sociali aflati la inceput de drum trebuie sa creada in succesul afacerii lor
Afirmatia ii apartine Corinei Bimbasa, coordonator programe la Fundatia Motivation Romania (FMR). Fundatia a deschis in vara acestui an Clinica de Recuperare Medicala Motivation ce functioneaza pe sistemul unei intreprinderi sociale.
Ce este antreprenoriatul social
Scopul principal al antreprenorilor sociali nu este obtinerea de bani, ci construirea unor afaceri etice, durabile, care sa aiba un impact social pozitiv. Prin beneficiile sociale, agroturismul, agricultura biologica sau retelele de mici fermieri si mestesugari se gasesc la granita dintre antreprenoriatul clasic si cel social.
Trei dintre intreprinderile selectate de NESsT se sustin singure
Acestea au primit sprijin financiar si tehnic timp de doi ani de la NESsT Romania, finantarea fiind asigurata de fondul de investitii RAF.
Fond de investitii pentru start-up-urile ONG-urilor
NESsT (Nonprofit Entreprise and Self-sustainability Team) este un fond de investitii de tip venture capital care finanteaza start-up-urile ONG-urilor (Organizatiilor Non-Guvernamentale). Fondul a intrat pe piata din Romania anul trecut, si, in vara acestui an, a selectat deja primele cinci proiecte pe care sa le sprijine.