Intoarce-te la prima pagina a articolului - pagina 1

 

El spune ca vor incepe sa faca aplicatii pentru Windows 8 cand de acolo va proveni peste 5% din business-ul clientilor lor.

Platforma folosita de Ceva Mai Mult Design este una standard, aplicatiile fiind adaptate si/sau integrate cu site-urile si tehnologia pe care o au deja clientii.

"Preferam sa folosim piesele de puzzle mai mari si sa ansamblam campanii, pentru ca la sfarsit vorbim business, adica le aducem bani clientilor. Personalizarea aplicatiilor are un impact direct asupra business-ului si creste mult vanzarile. In plus, business-urile carora ne adresam sunt mici si medii, iar antreprenorii n-au experienta in mobile marketing", subliniaza Valentin Nagacevschi.

Prima varianta a unei aplicatii este lansata cu patru - cinci functionalitati, desi sunt disponibile aproximativ 40 de functionalitati (galeria foto, posibilitatea de a trimite fotografii, GPS-ul, codurile QR pentru cupoane, vizualizarea de videoclipuri, contactele companiei, un calendar unde se pot adauga evenimente, comentarii prin Facebook si Twitter, un forum doar pentru cei care au aplicatiile pe telefonul mobil etc).

De asemenea, prin aplicatie, companiile le pot trimit mesaje directe clientilor. Ceva Mai Mult Design realizeaza campanii de comunicare prin aceste mesaje, care includ un “call to action”, urmat de-un beneficiu.

Ca dezvoltare a business-ului, Dan Damian precizeaza ca vor adauga aplicatiilor functionalitatea de plata.
 

Portofoliul
Pana in prezent, Ceva Mai Mult Design are 12 clienti, dintre care o treime restaurante, negociind si cu alti clienti.

Dan Damian mentioneaza ca toti clientii lor au ales intreg pachetul oferit de Ceva Mai Mult Design(cele patru tipuri de aplicatii), pentru a nu exclude niciun posibil cumparator.

Valentin Nagacevschi completeaza ca o companie poate folosi aplicatiile de mobile pentru a-si loializa clienti si ca incearca sa-i convinga pe oamenii de business cum sa faca business si in afara aplicatiei.

Aplicatiile realizate de Ceva Mai Mult Design au de doua ori mai multi utilizatori de pe dispozitivele cu iOS decat pe cele cu Android.

"Interfata si modul de organizarea a iPhone-ului pentru aplicatii te indeamna sa le folosesti. Experienta tactila este inca net superioara pe iPhone, astfel incat calitatea imaginilor si a aplicatiilor din punct de vedere grafic si a interfetei este mai placuta", explica Valentin Nagacevschi.
 

Investitiile si planurile de dezvoltare
Valoarea investiei in Ceva Mai Mult Design de la inceput si pana la sfarsitului anului trecut a fost de aproximativ 5.000 de euro. Cei trei actionari spun ca aceasta investitie este atat de redusa, pentru ca ei aveau deja cunostintele si resursele necesare.

"Am fost atenti ca modelul nostru de business sa aiba componenta de break-even din momentul zero si orice contract semnat sa fie pe plus. Deja ne-am recuperat investitia. Au fost mai mult cheltuieli din profitul obtinut, nu neaparat investitii. Am facut profit de la prima aplicatie vanduta. Vom mai face investitii in promovare si vanzari", mai spune Valentin Nagacevschi.

Cei trei parteneri spun ca preturile lor sunt similare cu cele ale unui site mediu, consultanta si mentenanta fiind incluse in tarifele lunare.

Pentru a reduce din costuri, Ceva Mai Mult Design colaboreaza cu doua firme de software pentru integrarea si programarea aplicatiilor, per proiect.

"Modelul nostru este externalizarea programarii la nivel de executie, Project Managementul si knowledge-ul le avem noi", explica Valentin Nagacevschi.

Pentru vanzari, Ceva Mai Mult Design negociaza parteneriate de extindere in marile orase din tara. Agentia de mobile marketing deja are parteneriate cu agentiile de publicitate, pentru ca ele integreaza campanii de marketing pentru clientii lor.

De asemenea, ei discuta realizarea unor proiecte pe care sa le faca pentru firme din Austria si Germania.

Valentin Nagacevschi mai spune ca iau in calcul sa faca parteneriate cu agentiile de media, pe care sa le invete cum sa personalizeze platforma de mobile marketing, iar ei sa faca doar consultanta.
 

Intoarce-te la prima pagina a articolului - pagina 1

DE RETINUT:
Ceva Mai Mult Design a fost infiintata acum opt ani de Corina Nagacevschi
, ca agentie de marketing online si design web.
De la mijlocul anului trecut, compania a devenit agentie de mobile marketing (aplicatii si campanii de comunicare pentru dispozitivele mobile), dupa ce Corinei i s-a alaturat in business si sotul ei, Valentin, si au facut un parteneriat cu Dan Damian.
Prin asociere, cei trei isi armonizeaza experienta fiecaruia: Corina cea de design, Valentin cea tehnica si Dan cea de vanzari.
Ideea afacerii a aparut anul acesta, in primavara, iar in iunie au avut primul client, restaurantele "La Mama".
Pana in prezent, cei trei s-au ocupat doar de vanzari si de aplicatii, avand 12 clienti si fiind pe profit de la primul proiect realizat. 
 

Redactor: Alina Botezatu

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.