Karaoke Capitalism
Management pentru omenire
Autori: Kjell Nordström, Jonas Ridderstråle

Editura: Publica
An aparitie: 2007
Titlu original:Karaoke Capitalism

Cui se adreseaza: antreprenorilor si celor care doresc sa devina un original de prima mana al propriei lor persoane, si nu o copie a altora.
Dupa best-sellerul international “Funky Business”, Jonas Ridderstrale si Kjell Nordström lanseaza un nou manifest despre cum sa reusim in lumea capitalismului de tip karaoke. Economia karaoke este dominata de indivizi care dispun de variante nelimitate. Problema pentru lumea de afaceri este ca acest club de tip karaoke este, printre altele, si caminul celor lipsiti de idei. Imitatori peste tot. Doar imaginatia si inovatia pot evidentia societatile, organizatiile si indivizii.
Karaoke Capitalism reprezinta o chemare la lupta. Kjell si Jonas sunt rebeli cu o cauza. Prin combinatia lor neortodoxa intre rigoarea academica, logica puternica si gandirea funky, ei rescriu inca o data legile pentru revolutionari.

Aceasta carte este un exercitiu fantastic pentru spirit. Elibereaza-ti mintea! Cartea vorbeste despre cum sa concuram competentele, cum sa cream un capitalism cu caracter si cum sa avem o viata extraordinara in timp ce ne castigam existenta muncind.

Dacă ati iubit Funky Business la fel de mult ca si mine, veti iubi Karaoke Capitalism. Ciudat? Cu siguranta. Diferit? Aproape sigur. Dar, daca doriti sa va re-creati imaginea companiei si a carierei dumneavoastra, atunci acesta este un punct de plecare provocator.” Tom Peters, guru de management, autor al “Brand You 50” si “The Circle of Innovation

La el acasa, adica in tarile dezvoltate, capitalismul incearca sa se reformeze, dezvatandu-se de rutina proprie. Cauta solutii noi, isi exerseaza imaginatia, isi regandeste principiile, risca, se recalibreaza. La noi, capitalismul e in faza bolilor infantile. E zglobiu si iresponsabil. Imita un model care nu mai exista decat in inchipuirea intreprinzatorilor locali. Kjell Nordstrom si Jonas Ridderstrale definesc aceasta imitatie provinciala a capitalismului drept <capitalism karaoke>: muzica e a altuia, cuvintele sunt ale altuia, tu te marginesti sa canti (fals), cu ochii la adevaratii protagonisti.” Andrei Plesu, scriitor si eseist

Despre autori:
Dr. Kjell Nordström este profesor la Stockholm School of Economics, un guru al lumii business, care prefera ca intr-o lume a costumelor gri ce nu detin toate raspunsurile, sa umble ras in cap si imbracat in negru, scriind si vorbind in metafore pline de culoare. Are o experienta de peste 20 de ani in lucrul cu companii multinationale unde a fost consultant, colaborand intr-o vreme si cu guvernul Tony Blair. Aria sa de expertiza acopera zona de strategie corporativa, companii multinationale si fenomenul de globalizare.

Dr. Jonas Ridderstråle este unul dintre cei mai importanti membri ai noii generatii de guru de business din Europa. El infrunta nebunia si hiperbola ce marcheaza economia mondiala, iar farmecul sau este global. Studiile sale sunt axate pe modele organizationale si stiluri de leadership noi si au fost publicate in jurnale academice de marca, precum “Business Strategy Review”, “Organization Science” si “CritcalEYE Magazine”. Jonas a contribuit la best-seller-ul “The Financial Times Handbook of Management and Business: The Ultimate Resource”.

Pretul cartii la editura: 24,5 lei

Citeste aici alte prezentari ale unor carti dedicate antreprenorilor.