Agnis Trading SRL a devenit S.A.


Incepand cu 22 octombrie 2009, casa de expeditii cu capital integral romanesc, avand ca domeniu principal de activitate intermedierea transporturilor rutiere interne si internationale, a devenit S.A. (Societate pe Actiuni).

Decizia de a deveni S.A. tine in primul rand de faptul ca Agnis a ajuns, dupa sapte ani de activitate, la maturitatea financiara care a permis trecerea de la SRL, la o forma de organizare juridica mai complexa - societate pe actiuni. Acest lucru tine de consolidarea imaginii si credibilitatii firmei in fata partenerilor si, nu in ultimul rand, tine de posibilitatile de dezvoltare ale firmei prin capitalizare si anume atragerea de capital de pe piata financiara”, spune Felix Istrate, General Manager Agnis.

Formalitatile transformarii Agnis Trading SRL in Agnis Trading S.A. au durat aproximativ trei luni, se arata in comunicatul de presa.

Intrucat Agnis Trading indeplinea  conditiile cerute de lege pentru a deveni S.A. (capitalul social sa nu fie mai mic de 90.000 de lei - Agnis are un capital social de 100.000 de lei; societatea sa aiba minim doi actionari - Agnis are doi actionari) procesul de transformare nu a mai presupus o investitie propriu-zisa, ci doar numirea comisiei de cenzori si rezolvarea unor formalitati juridice.

Citeste aici mai multe despre estimarile privind rezultatele financiare ale companiei pentru anul 2009.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii