AmCham Romania a lansat un program de internship pentru studenti


In editia pilot a "Become a Leader! Learn! Dream! Inspire!" au fost alesi 11 tineri, dar scopul nu este de a-i angaja, ci de a-i invata ce inseamna sa fie lideri.


Acest program este destinat studentilor din anii terminali si masteranzilor, se arata in comunicatul de presa. Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) intentioneaza sa continue proiectul in urmatorii ani.

Timp de doua saptamani, tinerii selectati vor observa si vor invata de la directorii generali si managerii cu experienta din cadrul unor companii multinationale din Romania: Citibank, Dentons (fost Salans), Ernst&Young, Hewlett-Packard, Microsoft, Pricewaterhouse Cooper, Raiffeisen Bank, UPC, AchieveGlobal, Intel Corporation, General Electric si Oracle. Fiecare tanar va petrece cate o saptamana in unele dintre aceste companii.

Vlad Bog, directorul de resurse umane al Microsoft Romania, a mentionat, intr-o conferinta de presa, ca nu este un program de internship clasic, deoarece firmele nu vor sa-i angajeze pe acesti tineri, ci sa le arate cum este in mediul real de business si ce inseamna leadership-ul, invataminte pe care ei sa le duca mai departe in mediile din care provin sau in care-si vor continua cariera. El a dat drept exemplu una dintre tinerele selectate de Microsoft, Simona Adam, pe care o vede dezvoltandu-si cariera intr-o organizatie non-guvernamentala. (Citeste aici mai multe despre afacerile incepute de studenti si despre alte proiecte destinate acestora)

Pentru cele doua saptamani, fiecare tanar va primi o bursa in valoare de 500 de euro si va avea acces la activitati si seminarii organizate de AmCham Romania.

La finalul internship-ului, studentii vor redacta o lucrare referitoare la viziunea lor despre Romania in urmatorii cinci - zece ani.

La "Become a Leader! Learn! Dream! Inspire!" au aplicat aproape 230 de studenti din marile centre universitare din tara (Universitatea Bucuresti, Academia de Studii Economice Bucuresti, Politehnica Bucuresti, Universitatea din Babes-Bolyai din Cluj-Napoca) si cativa din strainatate. Pentru a face cunoscut proiectul, AmCham a colaborat cu Junior Achivement si Tech Soup, dar pentru anul viitor intentioneaza sa extinda colaborarea si la alte organizatii studentesti.

In prima faza, studentii au fost selectati pe baza CV-ului si a unui eseu pe tema "Leading in Romania", dupa care prin interviuri cu reprezentantii companiilor partenere.

Anca Harasim, directorul executiv al AmCham, a precizat ca printre criteriile de selectie au fost excelenta academica si activitatile extracurricurale prin care acesti tineri si-au manifestat deja leadership-ul, iar in cadrul programului isi vor putea potenta aceasta calitate. 

AmCham Romania reprezinta 300 de membri - companii americane, internationale si locale, cu investitii totale de aproximativ zece miliarde de dolari si in jur de 200.000 de locuri de munca.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii