BTL Design organizeaza un eveniment dedicat parteneriatului public-privat in zona Moldovei


BTL Design, impreuna cu Federatia Autoritatilor Locale din Romania, Asociatia Municipiilor din Romania si Asociatia Oraselor din Romania organizeaza la Bacau, pe 29 aprilie, la hotel Decebal, un Simpozion de Administratie Publica Locala, cu titlul “Solutii pentru administratiile locale in contextul crizei economice”.

Parteneriatele public-privat” (PPP) sunt forme de cooperare intre autoritatile publice si sectorul privat pentru finantarea, conceperea, construirea, renovarea, gestionarea sau intretinerea infrastructurilor sau pentru furnizarea de servicii care in mod traditional ar fi fost acoperite de sectorul public, se arata in comunicatul de presa. La nivelul Uniunii Europene, PPP-urile sunt folosite mai ales in sectorul transporturilor (drumuri si sine ferate), in domeniul cladirilor si institutiilor publice (scoli, spitale, inchisori) si in sectorul de mediu (tratarea apei, gestionarea deseurilor), dar nu numai.

In cadrul Simpozionului de Administratie Publica Locala, destinat autoritatilor locale din zona Moldovei, se vor discuta aceste oportunitati, iar companiile vor putea dialoga cu administratia locala pentru a oferi solutii.

Deschiderea oficiala, care va avea ca tema “Impactul crizei economice asupra proiectelor derulate de catre autoritatile locale”, ii va reuni pe Vasile Blaga - Ministru, Ministerul Administratiei si Internelor; Laszlo Borbely - Ministru, Ministerul Mediului si Padurilor; Liviu Nicolae Dragnea - Presedinte, Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania; Teodor Dumitru Banciu, de la Asociatia  Oraselor  din  Romania; Sulfina Barbu - Presedinte, Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic; Liviu Popeneciu - Presedinte, Asociatia Romana pentru Reciclare, RoRec.

In prima sesiune, “Solutii pentru managementul deseurilor. Solutii de finantare. Depozitare versus Incinerare“, se va vorbi despre: Conformarea depozitelor de deseuri la standardele europene; Centrele de colectare DEEE - solutii de management al deseurilor la standarde europene; Campanii unitare si eficiente de informare si constientizare la nivel national promovate de Ecologic 3 R; Co-procesarea deseurilor in industria cimentului, o solutie pentru gestionarea deseurilor.

Sesiunea doi va avea ca tema ”Solutii pentru eficientizarea activitatii administratiilor publice locale. Parteneriatul Public Privat - cadru  general”. O societate de avocatura va explica cadrul legal de desfasurare al parteneriatului public privat. Aspecte legislative, iar un reprezentant al unei banci comerciale, modalitati de finantare oferite in cadrul parteneriatului public privat.

Dupa un pranz de afaceri, sesiunea trei, cu tema “Publicitatea outdoor,  sursa de venituri pentru bugetele locale. Mobilierul stradal, mijloc de ambientare urbana”, va aborda teme ca proiectarea mobilierului urban, mobilier destinat alimentatiei, serviciului public si curateniei orasului: automate, chioscuri, edicule, cutii postale, mobilierul urban ca mijloc de promovare, si mobilierul urban destinat jocurilor pentru copii.

(Citeste aici mai multe despre cum poti participa la eveniment.)

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii