Colliers: companiile au inceput sa fie mai interesate de spatii logistice


Viorel Opait, Manager al Diviziei Industriale la Colliers International Romania, estimeaza o dublare a volumului tranzactiilor de inchirieri in Bucuresti in primul trimestru din acest an, fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand pana la 10.000 mp.

In ultimul trimestru de anul trecut acest volum a fost de 34.000 mp.

Viorel Opait considera ca la sfarsitul primului trimestru din acest an rata de neocupare va crestere cu 2% fata de nivelul din decembrie 2009, ajungand la 14%, dupa cum se precizeaza in comunicatul de presa.(Citeste aici mai multe informatii despre estimarile companiei pentru sfarsitul acestui an.)

La sfarsitul anului trecut, rata de neocupare pe segmentul industrial era in jur de 11,5%, respectiv de 105.000 mp din totalul ofertei de 900.000 mp, multe companii alegand sa isi mute activitatile industriale in proiectele deja existente.

Recent, Colliers a incheiat prima tranzactie de preinchiriere din ultimele luni de pe piata industriala din Bucuresti. Astfel, compania Golden Foods, activa in industria snacks-urilor, a inchiriat 6.000 mp in parcul industrial Millenium Logistic Park, amplasat in sudul Bucurestiului, in zona Popesti-Leordeni. Acesta companie este si primul chirias din parcul Millenium.

Centrul logistic Millenium este dezvoltat pe o suprafata de 56,5 hectare, de un joint-venture intre MLP Group (Polonia) si Bluehouse (Grecia).

Prima faza a parcului va fi gata in luna iulie, anul acesta, si va oferi 12.000 mp de spatii clasa A, care pot gazdui activitati de depozitare, logistica, distributie si productie.

O alta tranzactie importanta pe acest segment a fost cea prin care Saint Gobain a inchiriat 3.000 mp in Bucharest West.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii