Compania de investitii IPC este interesata si de start-up-uri


IPC a intrat pe piata din Romania in 2006 si, pana in prezent, a investit 33 de milioane de euro, iar pana in 2015 are in plan alte investitii in valoare de 100 de milioane de euro.

IPC Investment Group este formata din 20 de companii inregistrate in Romania, Olanda si Estonia. Investitorii in IPC sunt persoane private si fonduri de investitii din Scandinavia si tarile baltice.

Ciprian Lopata, Partner la compania de investii IPC, spune ca firma a inceput sa primeasca solicitari si din partea unor antreprenori.

Daca vine un antreprenor la noi, nu are bani si ne place ideea lui, noi investim 100% din valoarea proiectului, initiatorul devine managerul proiectului, iar in urmatorii ani de dezvoltare a afacerii, acesta primeste procente din noua companie”, detaliaza Ciprian Lopata.

In momentul in care investeste intr-o firma, IPC urmareste randamentul adus de afacere, dar si fluxul de numerar generat de aceasta, intentia fiind de a obtine un randament mai bun decat ar obtine din partea unei banci.

In prezent, IPC este interesat sa se dezvolte in Romania si in alte tari din Europa de Est. Compania va investi atat in lansarea unor modele de business care nu exista pe piata din Romania, cat si in initiative ale antreprenorilor locali. Anul acesta, IPC intentioneaza sa se concentreze pe investii imobiliare, pe dezvoltarea First Office si pe deschiderea Car Shower, o spalatorie pentru masini. 

Nu intentionam sa vindem imediat First Office. Vom investi in aceasta afacere inca 15 - 20 de ani, pentru ca vrem sa o dezvoltam la nivel global”, precizeaza Ciprian Lopata.

Una dintre investitiile companiei in tara noastra a fost deschiderea de acum doi ani a filialei din Romania a agentiei imobiliare Arco Real Estate. In momentul lansarii, IPC avea 50% din actiuni. Ulterior, IPC a dezvoltat compania si si-a vandut participatia catre firma-mama, cu sediul central in Estonia.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii