Corcova - investitii de 400.000 de euro, in 2011


Serban Damboviceanu, actionar la Viticola Corcova, spune ca sunt multumiti de cum a evoluat afacerea de la lansarea primelor vinuri, in vara anului trecut, pana in prezent.


Reprezentantii companiei au mentionat, in cadrul unei conferinte de presa, ca anul viitor vor sa inceapa lucrarile de constructie la un hotel pe domeniul podgoriei.

Viticola Corcova detine o suprafata de 150 de hectare de teren in zona Mehedinti, din care a plantat 55 de hectare, intentionand sa ajunga in urmatorii ani pana la 70 de hectare, pentru ca restul suprafetei nu se preteaza pentru cultivarea vitei-de-vie. (Citeste aici mai multe informatii despre companie). )

In aceasta toamna, compania a lansat o gama premium - Dealul Racoveanu, acesta fiind numele dealului unde este plantat soiul Syrah.

Gama cuprinde trei sortimente: Cabernet Sauvignon - Merlot, Pinot Noir si Chardonnay, care provin din productia de acum doi ani. Numarul de sticle este de 33.000 pentru Cabernet Sauvignon - Merlot, 7.000 pentru Chardonnay si 4.200 Pinot Noir.

Serban Damboviceanu a spus pentru startups.ro ca vinurile premium reprezinta o treime din productia Viticola Corcova.

Preturile vinurilor premium sunt intre 80 de lei si 120 lei/sticla.

Cele trei sortimente premium sunt vinuri maturate in butoaie de stejar. Perioada de maturare este intre sase si douasprezece luni.

Primul sortiment maturat al companiei a fost Syrah - Dealul Racoveanu, lansat anul trecut.

Printre sortimentele companiei se numara Muscat Ottonel, vinul alb dulce si Rose Magnum.

Vinurile Corcova sunt distribuite numai in reteaua HoReCa (Hoteluri-Restaurante-Catering). Gama premium se gaseste in restaurante de la sfarsitul lunii octombrie.

La inceputul lui decembrie, compania va lansa o gama de vinuri pe care o va distribui numai in retail.

Anul acesta, compania a inceput si sa exporte vinurile. Cupajul Cabernet Sauvignon - Merlot este distribuit in Franta, iar in Polonia livreaza mai multe sortimente. In Franta, vinul se gaseste in retail, iar in Polonia in HoReCa.

Serban Damboviceanu mentioneaza ca Pinot Noir se va gasi numai in Romania, pentru ca productia este mica.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii