Dan Visoiu: O investitie substantiala este un moment decisiv, pentru orice start-up


Partener in cadrul casei de avocatura Biris Goran si Advisor in proiectul VentureConnect, Dan Visoiu spune ca aceasta finantare implica mai multa ambitie, munca si dedicatie spre reusita la un nivel mult mai inalt.

 

"De regula, astfel de momente sunt cheie pentru conturarea unui business de succes, precum si pentru dezvoltarea unui fler in afaceri mult mai dinamic si proactiv pentru tinerii antreprenori. Se formeaza, astfel, nu doar companii recunoscute, cat si caractere puternice", explica pentru startups.ro Dan Visoiu.

VentureConnect a fost lansat anul trecut, fiind sprijinit de Biris Goran si personalitati din mediul antreprenorial romanesc, precum Radu Georgescu (Presedintele Gecad), Marius Ghenea (Business Angel si antreprenor in serie), Orlando Nicoara (General Manager al Mediafax Group) si Dragos Roua (antreprenor online).

"VentureConnect vizeaza facilitatea contactului direct dintre investitorii locali si internationali cu antreprenorii din domeniul IT, online si tehnologie, care au deja business-uri de success si care necesita o investitie suplimentara substantiala", adauga Dan Visoiu.

Prin VentureConnect, start-up-urile pot primi finantari din partea  angel investor-ilor si a fondurilor de capital de risc.

De exemplu, la inceputul acestui an, TJobs.ro a primit o investitie in valoare de 500.000 de euro.

La sfarsitul lunii septembrie, grupul Gecad a anuntat ca va aloca o investitie de tip seed la fiecare editie din aceasta toamna a proiectului. (Citeste aici mai multe despre aceste finantari.)

"Mai mult, in prezent se poarta si alte discutii cu start-up-uri ce au fost prezente in cadrul editiilor VentureConnect si au reusit sa relationeze cu investitori direct interesati de o posibila finantare. Un alt bun exemplu este Appscend, start-up ce isi ajuta clientii sa dezvolte propria aplicatie pentru iOS si Android fara greutatile impuse de procesul tehnic de codare. Appscend se bucura acum ca are clienti importanti din zona de media, retail si bancar", detaliaza Dan Visoiu.

VentureConnect se adreseaza antreprenorilor care au deja o afacere si au nevoie de o investitie de minimum 250.000 euro.

"Aici ne referim, in primul rand, la antreprenori precum cei care pot demonstra un model cat mai clar de venituri, intrucat acest lucru le va permite investitorilor sa inteleaga cum se poate transforma afacerea respectiva intr-una profitabila. In al doilea rand, sunt antreprenorii care au o afacere cu potential de crestere si dezvoltare si care se adreseaza unei piete suficient de mari pentru a fi atractiva pentru investitori", precizeaza Dan Visoiu.

Din toamna acestui an, proiectul s-a extins in afara Bucurestiului, organizand un eveniment la Cluj-Napoca si unul la Timisoara.

La sfarsitul lunii noiembrie, VentureConnect va organiza a patra intalnire din acest an, la Bucuresti.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii