GECAD Group va aloca o investitie de tip seed la fiecare editie VentureConnect, incepand cu acest an


Pentru fiecare dintre cele doua evenimente bianuale majore organizate sub umbrela VentureConnect in urmatorii trei ani, GECAD Group va aloca o investitie de tip seed de 50.000 de euro.

Oportunitatea de finantare, lansata in colaborare cu VentureConnect, presupune totodata si includerea start-up-urilor alese intr-un program de indrumare si mentorat activ de business, se arata in comunicatul de presa.

Vor intra in atentia noastra acele proiecte sau companii cu focus pe software, tehnologii web si eCommerce, cu un concept de business sustenabil, un produs sau un serviciu inovator aflat macar in stadiul de pilot, nelegat geografic de tara mama, cu potential de dezvoltare internationala”, spune Radu Georgescu, Chairman GECAD Group.

Scopul investitiei seed oferite de GECAD Group, alaturi de intreaga activitate de mentorat si consiliere de business pe care o va derula alaturi de membri board-ului VentureConnect, este de a identifica proiecte sau afaceri inovatoare, cu impact global.

Proiectele selectate vor avea parte de o consiliere aplicata, fiind ajutate sa ia decizii mai bune de business, iar in situatia in care acestea vor fi de interes pentru GECAD, vor fi consiliate spre o cat mai buna patrundere pe piata internationala.

Printre obiectivele colaborarii dintre GECAD Group si VentureConnect pot fi mentionate crearea unei oportunitati anuale prin care start-up-urile au access la un program de finantare si mentorat,  sustinerea afacerilor in a patrunde pe piata globala de IT si software, atragerea investitorilor din Europa de Est, precum si cresterea spritului antreprenorial din regiune.

Suntem intr-adevar increzatori in talentul si abilitatile tehnologice ale tinerilor antreprenori din Europa de Est, dar si in capacitatea lor de a veni cu idei de afaceri inovatoare si viabile economic”, spune Ana Maria Andronic, Senior Associate Biris Goran.

Programul de finantare initiat de GECAD Group va debuta cu ocazia evenimentului VentureConnect care va avea loc la Bucuresti, pe 23 noiembrie. In luna octombrie, VentureConnect va organiza doua editii locale, prima in Cluj-Napoca, urmata de cea din Timisoara, obiectivul fiind de a selecta cele mai valoroase start-up-uri locale care sa fie prezente in finala de la Bucuresti.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii