DB Schenker considera ca fuziunea cu Romtrans va fi gata in vara


La sfarsitul anului trecut, compania austriaca de logistica si transport DB Schenker, o divizie a Deutsche Bahn, a achizitionat peste 99% din actiunile Romtrans.

Ioan Nan, presedintele si directorul general al Romstrans, considera ca perioada de finalizare a fuziunii s-ar putea prelungi pana la sfarsitul anului.

In prezent, obiectivul imediat este de a pune de acord filosofiile celor doua firme si de a uni filialele din orasele unde ambele firme au reprezentante”, a spus, in cadrul unei conferinte de presa,  Albin Budinsky, actualul director al DB Schenker Romania si unul dintre membrii echipei care va conduce noua companie DB Schenker Romtrans.

Reprezentantii celor doua companii nu au dorit sa precizeze valoarea tranzactiei, dar au spus ca au fost luate in calcul activele Romtrans si veniturile acesteia din ultimi zece ani. Discutiile dintre cele doua companii au inceput acum patru ani, iar negocierile de achizitie au fost incepute acum un an si trei luni.

Filiala din Romania a DB Schenker are 145 de angajati si a avut o cifra de afaceri de 27 de milioane de euro, anul trecut. In 2008, Romtrans a avut o cifra de afaceri de 90 de milioane de euro si are 1.500 de angajati.

DB Schenker Romtrans va investi intr-un nou parc industrial si intr-un nou sistem IT pentru toate filialele Romtrans. Albin Budinsky spune ca cei aproximativ 55.000 mp de spatii de depozitare cu legatura feroviara directa vor fi transformati in <port feroviar>.

In tranzactia de achizitie, Romtrans a fost reprezentata de Deloitte si Reff & Asociatii, iar DB Schenker de Wolf Theiss.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.
 


Nu exista comentarii