Fundatia Comunitara Bucuresti isi propune sa adune 70.000 lei prin Swimathon Bucuresti


Alina Kasprovschi, director executiv la Fundatia Comunitara Bucuresti, spune ca vor ca jumatate din suma sa fie obtinuta inainte de eveniment si jumatate in timpul acestuia sau dupa.


 

Swimathon este un eveniment organizat pe 6 iulie de Fundatia Comunitara Bucuresti (FCB), cu scopul de a strange fonduri. Organizatiile si grupurile de initiativa inscriu proiecte in competitie, isi gasesc echipe care inoata pentru ele si apoi fac campanii de strangere de fonduri. Sumele donate vor fi impartite incepand cu 31 iulie.

"Noi (FCB) oferim tot mecanismul de functionare - de la brand si comunicare pana la platforma online si training pentru organizatii. Acest tip de evenimente de strangere de fonduri, in care oricine poate fi fundraiser pentru o cauza in care crede, este foarte nou, si pentru Romania, si pentru alte tari din regiune. Swimathon este un concept importat din Marea Britanie, unde exista de 25 de ani si a strans zeci de milioane de lire sterline. In Romania, fundatiile comunitare, incepand cu cea de la Cluj (n.red. - cea care a adus din Marea Britanie conceptul de fundatie comunitara in Romania, in 2001.), au adaptat conceptul. Astfel, de Swimathon Bucuresti nu beneficiaza o singura cauza, cum se intampla in Marea Britanie, ci cauze diferite, mai mari sau mai mici, din comunitatea locala", spune pentru startups.ro Alina Kasprovschi.

Pe langa Swimathon Bucuresti, evenimentul a mai fost organizat de Fundatia Comunitara din Mures si urmeaza sa mai aiba loc si in Iasi (pe 5 iulie, organizat de Fundatia Comunitara Iasi), Oradea si Cluj (pe 13 iulie, organizat de fundatiile comunitare din aceste orase).

La Swimathon Bucuresti au fost invitate 19 organizatii si un caz social. Acestea vor fi reprezentate, in total, de 120 de inotatori. Printre organizatii se afla Salvati Copiii, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, Mai mult verde, Incubator 107, CeRe, Festivalul International de Literatura, Scoala libera Waldorf si Clinica de Alaptare.

"Swimathon era in planul nostru de la inceputul anului si l-am ales pentru ca am crezut, din experienta colegilor nostri din alte orase, in capacitatea lui de a aduce comunitatea impreuna, in domenii care sunt relevante. Swimathon a fost adus in Romania acum cinci ani de Fundatia Comunitara Cluj si acum este acolo la a cincea editie", mai spune Alina Kasprovschi.

Obiectivele Swimathon Bucuresti sunt de a obtine implicarea oamenilor in comunitate, vizibilitatea cauzelor invitate, fonduri pentru ca aceste proiecte sa fie indeplinite, ilustrarea conceptului de fundatie comunitara si sa arate valoarea pe care o poate aduce unui oras.

Pe langa Swimathon, in acest an, FCB are in plan sau in derulare fonduri private, ale unor oameni care au decis sa isi doneze catre o cauza din comunitate banii obtinuti la nunta, aniversare sau la vanzarea unei afaceri.

"Incepem, din ce in ce mai intens, sa vorbim cu cei interesati de consilierea filantropica si cum putem ajuta oamenii sa se implice in comunitate. De asemenea, la jumatatea lunii iulie, vom anunta un fond pentru comunitate al unui mare lant de retail din Romania, pe care noi il gestionam in premiera, vor fi proiecte de <coeziune sociala>", precizeaza Alina Kasprovschi.

FCB mai are in derulare si proiectul Bucuresti.exe - o platforma de finantare pentru proiecte mici din comunitate si care sprijina grupurile informale de initiativa. FCB a schimbat strategia proiectului, dintr-unul de sine statator intr-o platforma pe care vor include mai multe initiative de finantare. (Citeste aici mai multe despre FCB si conceputul de fundatie comunitara.)


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii