Furnizorii de servicii medicale private pot acoperi o treime din populatie, in doi - trei ani


Aprecierea a fost facuta de Ionut Patrahau, CEO la Regina Maria, care se bazeaza pe faptul ca in acest an numarul de pacienti ai retelei va creste cu 19% fata de anul trecut.



Astfel, numarul de pacienti ai retelei va ajunge la 400.000, fara investitii mari in promovare.

Ionut Patrahau a mai spus, intr-o conferinta de presa, ca in acest ritm reteaua Regina Maria poate ajunge la aproximativ un milion de clienti anual in urmatorii doi - trei ani. El a completat ca, daca ritmul de crestere se mentine aproximativ la fel si pentru ceilalti jucatori, atunci piata de servicii medicale private poate ajunge la circa patru - cinci milioane de pacienti, anual, fara promovare si fara un sistem de asigurari.

El a subliniat ca aceasta crestere se poate produce chiar daca preturile din sistemul medical romanesc sunt mai mari decat cele din SUA.

La inceputul acestei luni, compania a deschis oficial Spitalul Baneasa, amplasat in zona cu acelasi nume din nordul Bucurestiului. Acesta functioneaza de la sfaristul lunii august. Investitia in acest spital a fost de aproximativ sapte milioane de euro, fiind facuta doar din resurse proprii.

Spitalul are o suprafata construita de 7.000 de mp, distribuiti pe sapte niveluri, fiind o investitie de tip greenfield. Acesta este cel mai mare ale retelei Regina Maria, avand 100 de paturi.

Unitatea din Baneasa este dedicata sanatatii femeilor si copiilor. Pe langa nasteri, aici se pot realiza mai multe tipuri de interventii medicale care sa asigure sanatatea mamei si copiilor de pana la 18 ani. Spitalul are patru sali de operatie (obstretica - ginecologie si pediatrie), doua sali de nastere, dintre care una cu posibilitatea nasterii in apa, iar un etaj este dedicat VIP-urilor.

Pretul unei nasteri in acest spital variaza intre 1.300 de euro si 3.000 de euro.

In luna aprilie, anul acesta, in reteaua Regina Maria au fost in jur de 80 de nasteri, iar in septembrie numarul a ajuns la circa 150.

Spitalul Baneasa are aproximativ 280 de angajati, din care 200 de medici (30 permanenti) si 80 de asistente (20 pe tura). 

Wargha Eanayati, fondatorul retelei Regina Maria, a mentionat ca acest concept de spital a aparut acum cinci ani, cand a inceput constructia primului spital din cadrul retelei, cel denumit "Regina Maria" si amplasat in zona Baneasa din nordul Capitalei, ceea ce i-a inspirat apoi sa denumeasca intreaga retea astfel (n.red. - rebranding-ul din Centru Medical Unirea a fost facut anul trecut, dupa ce reteaua Regina Maria a fost achizitionata de fondul de private equity Advent International International, acum doi ani.

Pentru anul viitor, reprezentantii companiei estimeaza o crestere a cifrei de afaceri de aproximativ 20% fata de acest an, 15% din crestere urmand sa fie genarata de Spitalul Baneasa.

Cifra de afaceri pentru acest spital este estimata la aproximativ sapte milioane de euro anul viitor, primul an de functionare completa. Aceasta suma este mai mare decat cea a spitalului Euroclinic, amplasat in zona Floreasa, din centrul Bucurestiului, care face parte din aceeasi retea.

Ionut Patrahau estimeaza ca peste doi ani Spitalul Baneasa va ajunge la capacitatea maxima.

Investitiile retelei Regina Maria din acest an sunt de aproximativ 7,5 milioane de euro.

Ca urmare a construirii spitalului, maternitatea Regina Maria, care se afla in aceeasi zona, a fost reamenajata in cursul lunii august, iar din septembrie a devenit un estethique boutique, unde se fac interventii de chirurgie plastica si reparatorie, ORL etc.

De asemenea, in acest an, compania va dubla capacitatea policlinicii din Constanta si va deschide un laborator la Cluj-Napoca, ambele in perioada noiembrie - decembrie.

"Avem de umplut 60% din capacitatea retelei, asa ca este prematur sa discutam despre alte investitii", a subliniat Ionut Patrahau.

Reteaua Regina Maria a fost infiintata acum 17 ani, in prezent avand circa 1.000 de medici in cinci spitale si 18 policlinici in Bucuresti si din tara.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii