Gestionarea riscului de credit din companii trebuie lasata in seama specialistilor


Este opinia lui Tim Graham, Global Process Owner, Credit & Collection la Oracle care sustine ca managementul riscului de creditare este un proces foarte important in derularea afacerii.


El explica pentru startups.ro ca  managementul riscului de creditare ajuta companiile sa se fereasca de pierderi si sa isi imbunatateasca cash flow-ul.

"Antreprenorii si managerii trebuie sa acorde o atentie deosebita acestui aspect al afacerii, iar activitatea de credit risc ar trebui sa fie administrata de profesionisti ai creditarii" a mai adaugat expertul, care va fi speaker la conferinta "Managementul Riscului de Creditare" din 24 aprilie.

In privinta strategiei folosita de anumite companii, aceea de a-i implica pe oamenii de vanzari in colectarea creditelor restante si de a le acorda bonificatii, Tim

Graham a spus ca nu este o modalitate benefica pe termen lung. In opinia sa, departamentul de vanzari trebuie sa isi focalizeze activitatea pe incheierea de contracte si sa lase gestionarea credit riscului in seama expertilor, pregatiti special pentru aceasta munca.

"Consider ca activitatea de credit risc intra in sarcina departamentului financiar al companiilor, cu oameni specializati in analize financiare, intelegerea indicatoriilor de performanta, care sa fie la curent cu schimbarile din climatul economico-financiar din tara respectiva si sa poata interpreta corect ratingurile de credit risc", a mai adaugat expertul de la Oracle.

Tim Graham va impartasi mai multe din experienta sa cu privire la cele mai bune metode de Credit Risk Management,  in calitate speaker la Conferinta Anuala de Management al Riscului de Creditare, alaturi de alti experti din tara si din strainatate.

Evenimentul, organizat de ICAP Romania si Cycle European,  se adreseaza oamenilor de afaceri din domeniile: productie&distributie, transport, logistica, farmacie, telecomunicatii, energie, agricultura, precum si bancilor, firmelor de asigurari, fondurilor de investitii, firmelor de consultanta.

startups.ro este partener media al evenimentului si poate oferi un numar limitat de invitatii gratuite.

In plus, startups.ro poate oferi si o reducere a taxei de participare pana la 140 euro+TVA.

Pentru detalii legate de invitatiile gratuite si de reduceri, trimiteti un e-mail la redactia [@] startups.ro.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii