In urmatorii ani, traficul online va incepe sa fie dominat de video


Nick Palmer, Head of Content Strategy la MediaCom, a subliniat ca, in aceste conditii, pentru a se promova, mai ales in social media, solutia pentru companii este crearea cat mai multor materiale audio-video.



"Videoclipurile trebuie sa fie relevante, posibil virale, usor de gasit, sa n-aiba flash, pentru a fi accesibile de pe mai multe platforme, si cat mai usor de distribuit", a explicat Nick Palmer, in cadrul conferintei RoNewMedia.

Emi Gal, CEO la Brainient, a spus ca un video interactiv creste de trei ori interactivitatea utilizatorilor in banner, fata de unul clasic, referindu-se la CTR (clickthrough rate).

"Al doilea ecran este cheia atunci cand faci o campanie. Videoclipurile pot fi folosite pentru a genera vanzari. In acest an, tendintele din publicitatea video sunt relevanta (targetare si creativitate), interactivitate (al doilea ecran) si vanzari (clipuri personalizate si retargetarea)", a detaliat Emi Gal.

Adrian Stanescu, Managing Partner pe Romania si Moldova la Mediamind, a mentionat ca tendinta este de a avea bannere video mai mari si tot mai creative.

"Creativitatea provine din cum sunt imbinate elementele clipurilor si spatiul paginii. Unul dintre elementele comune ale bannerelor creative este <calatoria> utilizatorului. Oamenii nu vor sa fie intrerupti din ceea ce fac. De aceea bannerele nu necesita parasirea spatiului paginii, ci o interactiune chiar in interiorul acestora", a explicat Adrian Stanescu.

Managing Partner-ul pe Romania si Moldova al Mediamind a dat ca exemplu de folosire creativa a formatelor video sincronizarea continutul bannerului video cu cel al site-ului, ceea ce creste relevanta reclamei.

"Partea tehnica nu mai este dificila. Multe formate functioneaza bine. Trebuie sa va decideti pe un format si sa aplicati ideea", a precizat Adrian Stanescu.

Managing Partner-ul pe Romania si Moldova al Mediamind a enumerat cele noi sase formate de publicitate pentru bannerele video, Rising Stars, indicate de IAB (Interactive Advertising Bureau):

1. Portretul - mesajul este livrat in pagina unde utilizatorul citeste mesajul.

"Utilizatorul petrece mai mult timp pe acel site, deci foloseste mai bine site-ul. Ad-urile devin un fel de miniwebsite-uri, ceea ce inseamna ca mesajul este direct pentru utilizator. Toata aceasta interactiune este masurabila - cat timp au petrecut cu un ad si ceea ce fac", a explicat Adrian Stanescu.

2. Filmstrip - se poate insera flash si video.

3. Billboard.

4. Pushdown - bannerul nu redirectioneaza utilizatorul catre site-ul clientului, ci directioneaza continutul in site.

"Continutul site-ului nu este acoperit, iar experienta utilizatorului nu este ingreunata", a precizat Adrian Stanescu.

5. Sideclick - continutul este extins in site, in lateral, la un mouse over, nu distribuit in site.

6. Slider.

"Toate clipurile acestea nu se incarca greu, pentru ca majoritatea tehnologiilor fac o targetare in functie de tehnologia utilizatorului", a mentionat Adrian Stanescu.

Managing Partner-ul pe Romania si Moldova al Mediamind a mai spus ca o noua tendinta sunt clipurile video pe telefonul mobil, seara fiind cel mai bun moment pentru difuzarea acestora.

"Ar trebui sa ne uitam la ratele de engagement (n.red. - interactiunea utilizatorului cu acel si in acel banner), nu la cele de click, inclusiv pentru mobile. Utilizatorii de Apple dau mai multe click-uri decat cei de Android. Rata de click este mai mare, de 0,61% pe telefonul mobil fata de 0,07% pe PC. Ad-urile pe telefoanele mobile pot fi mai creative. Pe mobile experienta este imbunatatita de touch", a detaliat Adrian Stanescu.

Aceleasi tendinte, ale cresterii video-ului si ale accesarii internetului de pe telefonul mobil, inclusiv de pe tableta, au fost subliniate si de reprezentantii Google.

Managing Partner-ul pe Romania si Moldova al Mediamind a adaugat ca alta tendinta este sinergia dintre TV si online, dar aceasta este de-abia la inceput.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii