Inca cinci intreprinderi sociale in portofoliul NESsT


Fondul de investitii dedicat finantarii organizatiilor non-guvernamentale a finalizat o noua etapa a Competitiei Intreprinderilor Sociale din Romania, 2009 - 2010.

Fiecare ONG va primi aproximativ 10.000 de dolari pentru suport tehnic si investitii financiare, se arata in comunicatul de presa.

Intreprinderea sociala este o afacere conceputa sa rezolve o problema sociala critica.

Competitia a fost lansata anul trecut, desfasurandu-se pe perioada unui an.

Intreprinderile castigatoare sunt Sacosa de Panza de la Viitor Plus (Bucuresti), Asociatia Tonal (Sibiu) pentru fabricarea si vanzarea de corpuri artistice de iluminat realizate de persoanele cu sanatate mintala, Touched  Romania (Bucuresti) pentru bijuteriile realizate de mamele tinere aflate in situatii de risc de la centrul maternal Casa Agar, BioHrana de la Asociatia Prietenia (Pantelimon, Ilfov) si Asociatia Hercules (Costesti) pentru oferirea de servicii de organizare de evenimente, catering si servicii de decoratiuni.

In competitie s-au inscris 54 de intreprinderi sociale din care au fost alese 25 de planuri de afaceri, iar 12 au fost alese in selectia finala.

Prima competitie din Romania a NESsT (Nonprofit Entreprise and Self-sustainability Team) a inceput acum trei ani, incheindu-se dupa un an. Dupa inscriere, intreprinderile sociale trec prin mai multe etape de pregatire si de selectie pana cand sunt alesi castigatorii.

In procesul de selectie au fost implicati, pe langa reprezentantii NESsT, Fundatia Romano-Americana (RAF), Royal Bank of Scotland, Deloitte si compania de private equity Shares.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii