Investitii de 135.000 de euro finalizate intr-o intreprindere sociala care produce mozaic ceramic


    

 

Fondurile necesare investitiilor in Proiect Mozaic au provenit din surse europene (90.000 de euro) si  surse private (45.000 de euro) si au fost directionate catre achizitionarea de echipamente de ultima generatie si amenajarea spatiilor de lucru, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Investitiile din acest an se ridica la circa 35.000 euro in vederea imbunatatirii procesului de productie si de marketing.

Proiect Mozaic este o intreprindere sociala initiata in 2012 de catre Fundatia Dezvoltarea Popoarelor, in localitatea Popesti-Leordeni din zona de Sud a Bucurestiului (Citeste aici mai multe despre aceasta initiativa).

Am reusit sa dezvoltam prima intreprindere sociala din tara noastra care realizeaza mozaic ceramic, in ciuda trendului general negativ al pietei constructiilor. Ne-am propus sa acoperim o nisa de piata cu aceste produse customizate pe fiecare client si, in acelasi timp, sa oferim locuri de munca tinerilor cu probleme de integrare sociala. Suntem multumiti ca, in tot acest context economic, nu foarte favorabil, am reusit sa producem pana acum peste 10.500 mp de mozaic. Ceea ce este cel mai imbucurator pentru noi este faptul ca economia sociala a devenit un concept care prinde un contur consistent in Romania”, spune Simona Carobene, administrator Proiect Mozaic. 

Produsele realizate in cadrul Proiect Mozaic pot fi achizitionate de la distribuitori sau comandate direct la fabrica.

Clientii nostri beneficiaza si de consiliere artistica, avand in vedere ca produsele sunt customizate 100%. Cele mai multe comenzi sunt combinatii de culori vesele si pastelate, motive traditionale romanesti sau personaje din desene animate. Am primit si cereri mai bizare, cum ar fi un mozaic realizat in culori foarte stralucitoare”, precizeaza Simona Carobene.

Fabrica de mozaic este configurata pentru o capacitate de productie intre 1.800 si 2.200 mp pe luna, in functie de complexitatea modelelor.

Ne propunem, pentru 2015, sa ajungem la o productie medie lunara de 1.200 mp de mozaic, prin cresterea si diversificarea eforturilor in zona de vanzari si marketing”, mentioneaza Simona Carobene.

Pe baza experientei cu fabrica de mozaic, Fundatia Dezoltarea Popoarelor implementeaza un nou proiect de economie sociala prin dezvoltarea a inca trei intreprinderi de acest tip in Arad, Cluj si Dambovita.

Astfel, la Arad se va construi o fabrica de pavele, iar la Cluj si Cojasca (Dambovita) doua firme vor demara activitatea in domeniul serviciilor de curatenie. Proiectul poarta numele ”SuccES Intreprinderi sustenabile pentru incluziune” si se desfasoara incepand cu luna octombrie a acestui an, pe parcursul a 12 luni. Valoarea totala a bugetului este de 2.426.893,56 lei si este cofinantat  din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. POSDRU/168/6.1/S/146329.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii