Mai sunt trei zile de inscriere in competitia de start-up-uri Ixia HiTech Business Contest


Depunerea proiectelor se incheie pe 20 octombrie, concurentii trebuind sa prezinte o idee de business in cel mult 500 de cuvinte.

 

Premiul pentru aceasta etapa este de 100 de dolari, pentru primii zece finalisti. Din acest an, concursul este realizat in parteneriat cu evenimentul How to Web.

"Ne-am propus sa ducem competitia initiata de noi la un alt nivel. How to Web ne-a dat oportunitatea sa deschidem participarea si catre alte tari din Europa Centrala si de Est si, de asemenea, sa atragem start-up-uri. Echipa Ixia crede foarte mult in spiritul antreprenorial al tinerilor si mai ales al studentilor. Organizam si sprijinim constant competitii pentru studenti, tocmai pentru a-i incuraja sa-si scoata ideile la lumina si sa le treaca testul pietei", spune pentru startups.ro Teodor Ceausu, Country Manager Ixia.

De asemenea, in cadrul How To Web, Ixia este sponsorul principal al competitiei Startup Spotlight, dedicata companiilor cu mai putin de doi ani de activitate.

"Competitia este unul dintre cele mai bune moduri prin care orice start-up isi poate prezenta produsul si sta de vorba cu mentorii, facilitatorii sau chiar investitorii", mentioneaza Teodor Ceausu.

El spune ca start-up-urile finaliste selectate de juriu vor lupta pentru unul dintre cele doua premii puse in joc, in valoare de 10.000 de euro, respectiv 3.000 de euro.

Pe langa acestea, se mai acorda inca doua premii, dintre care unul oferit in exclusivitate de noi, Special Ixia Innovation Award, in valoare de 5.000 de euro. Pentru aceste doua ultime premii sunt luate in considerare toate echipele semifinaliste", detaliaza Teodor Ceausu.

Anul trecut, Ixia a organizat cu forte proprii concursul Ixia Business Contest, adresat echipelor de studenti formate din patru membri cu competente diferite. Pentru a participa la concurs, a fost necesara inscrierea unui business plan.

Anul trecut au fost 36 de inscrieri iar Teodor Ceausu mentioneaza ca acesta este un numar foarte bun de participanti pentru o competitie studenteasca multidisciplinara, pentru ca le-a dovedit interesul foarte mare al studentilor pentru antreprenoriat.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.

Acest material face parte din seria "Back2School or Back2Business?", un proiect editorial startups.ro dedicat studentilor antreprenori.

 


Nu exista comentarii