Masterul de antreprenoriat de la Universitatea Politehnica Bucuresti isi va dubla numarul de locuri de anul viitor


Situatia a aparut datorita cererii din partea studentilor, care au constatat ca le lipesc abilitatile manageriale si de business.Conferentiar doctor inginer Razvan Rughinis, directorul Biroului de Relatii cu Mediul Economic si Proiecte la Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, spune pentru startups.ro ca in primul an, pentru acest master au fost disponibile 20 de locuri, anul trecut numarul a urcat la 35 de locuri, iar anul viitor va fi adresat catre 80 de studenti.

"Cursul de antreprenoriat se bucura de un interes foarte mare, sunt vreo 80 de studenti care solicita participarea la curs, ca optional. Datorita acestui fapt, prodecanul cu programul de master, anul acesta, i-a mai adaugat a doua directie de studii", detaliaza Razvan Rughinis.

Programele de master "Management in Tehnologia Informatiei" si "Securitatea Retelelor Informatice Complexe" din cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare de la Universitatea Politehnica din Bucuresti au fost initiate de Alexandru Marinescu si Daniel Rosner, care in prezent este asistent universitar la aceasta Universitate.

"Ambele au fost foarte bine primite de studenti, fiind primele ca numar de inscrisi, inclusiv in acest an. In aprilie 2008, cand eram in anul trei, mi-am dat seama ca noi vom fi prima generatie pe noul sistem de master, sistemul Bologna. Aceasta a insemnat ca noi am facut doar patru ani, nu cinci ani cum faceau colegii dinaintea noastra si ca vom fi primii beneficiari ai masterelor de doi ani, corelat si cu problema ca vom fi doua generatii care terminam in acelasi an, noi si cei de anul cinci", spune pentru startups.ro Daniel Rosner.

Astfel, studentii au facut o petitie prin care au cerut marirea numarului de locuri la master si infiintarea de noi programe de master care sa corespunda cerintelor pietei muncii si dorintelor lor.

"Programele care existau erau unele atractive, dar simteam ca sunt niste goluri in doua directii: pe retelistica si securitatea retelelor informatice si pe management, care sa combine skill-uri de management cu skill-urile de IT. Multi oameni de la noi ajung in companii de IT si, cand isi doresc sa aplice pentru un post de manager, de multe ori isi dau seama ca n-au anumite competente de management si n-au skill-uri antreprenoriale. Multi au o idee foarte buna tehnic, stiu sa o implementeze, dar din punct de vedere antreprenorial nu stiu nici cum sa si-o vanda, nici cum sa faca o analiza de piata, cum sa-si puna o afacere pe picioare si sa functioneze - fac un produs fain pe care nu-l cumpara nimeni", explica Daniel Rosner.

Iar solutia a fost lansarea acestui master prin care stundentii sa poata invata bazele in management si antreprenoriat.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.

Acest material face parte din seria "Back2School or Back2Business?", un proiect editorial startups.ro dedicat studentilor antreprenori.


Nu exista comentarii