MedLife va investi minim 15 milioane de euro intr-un nou spital


Acest spital va fi amplasat in centrul Bucurestiului, urmand sa fie deschis in primul trimestru al anului viitor. 

Mihai Marcu, presedintele consiliului de administratie al MedLife, a spus in cadrul unei conferinte de presa ca valoarea investitiei poate creste pana la 20 - 25 milioane de euro, in functie de cate blocuri operatori vor fi deschise.

Se estimeaza ca acest spital va avea 150 - 200 de paturi, fiind mai mare decat primul pe care l-a inaugurat compania in zona Grivita din Bucuresti.

Anul trecut, cifra de afaceri a MedLife a crescut cu 40% fata de anul anterior, ajungand la 109 milioane lei, iar profitul operational a fost in 2009 de 23 milioane lei, se arata in comunicatul de presa.

Pentru acest an, compania estimeaza o crestere cu 40% a cifrei de afaceri, ajungand la 152,6 milioane lei.

Numarul de pacienti ai MedLife s-a marit anul trecut cu aproximativ 35% - 40% fata de anul anterior, fiind de aproximativ 965.000 de pacienti. Compania a avut insa scaderi pe segmentul pacientilor corporatisti.

In urmatorii patru ani, compania isi propune sa ajunga la o retea de 25 de clinici in Bucuresti si in tara, o parte dintre acestea (patru sau cinci) urmand sa aiba si unitati spitalicesti.

Se estimeaza ca pana in 2014 compania va face investitii de 40 milioane euro. 

Anul acesta, Mihai Marcu estimeaza o crestere cu 20% - 25% a pietei medicale private.


Dezvoltarea companiei
Pentru acest an, compania are pregatit un buget de investitii de 15 milioane euro.

Spre deosebire de strategia de pana acum, din acest an, MedLife intentioneaza sa se extinda atat prin achizitii, cat si organic.

In prezent, compania negociaza preluarea a trei - patru operatori de servicii medicale din tara. Este pentru prima data cand compania adopta aceasta strategie.

Decizia de extindere prin achizitii a fost luata pentru ca piata din Romania tinde sa se concentreze, desi in prezent este puternic segmentata.

"Nu vom prelua mai putin de 51% dintre clinicile achizitionate, dar vrem sa ii pastram pe cei care le detin", subliniaza Mihai Marcu.

Anul acesta, MedLife va mai deschide trei clinici dintre care doua in Bucuresti (Titan si Obor) si una in Cluj-Napoca, noile unitati urmand sa ridice suprafata de expunere la 15.000 mp.

De curand, suprafata totala a clinicilor MedLife a ajuns la aproximativ 10.000 metri patrati, odata cu deschiderea celei de-a cincea clinici, care este amplasata in zona Baneasa din nordul Capitalei.

Valoarea investitiei in aceasta clinica va ajunge la 2 milioane de euro, dintre care peste un 1 milion de euro in prima faza de dezvoltare.

Aceasta clinica include 25 de cabinete pentru mai multe specialitati medicale (de la recoltari pentru analize de laborator, imagistica, oncologie si pana la medicina muncii) si un centru de proctologie.

In faza a doua de dezvoltare, in clinica va fi pus in functiune un bloc operator destinat interventiilor de chirurgie generala, ORL, oftalmologie etc., dar si celor de proctologie.  

La finalizarea celei de-a doua etape de dezvoltare clinica va ajunge la o suprafata de 1.600 mpi, in prezent avand aproape 1.000 mp.

Deschiderea unei noi clinici medicale a venit ca urmare a unui aflux mare de cereri atat din partea abonatilor care au sedii sau filiale in partea de nord a Capitalei, cat si a platitorilor cash, care sunt in numar destul de mare in aceasta zona", mai spune Mihai Marcu.   

Se estimeaza ca noua clinica va aduce companiei venituri in valoare de 1 milion de euro in acest an.

De asemenea, se apreciaza ca noua clinica va avea o medie de 600 de pacienti pe zi, 12.000 de pacienti lunar.

Actionarii MedLife sunt familia Marcu, cu 51%, SGAM Eastern Europe, cu 36,25% si IFC cu 12,5%.

Compania are in prezent peste 1.000 de angajati, dintre care 700 sunt medici.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii