Microintreprinderile platesc impozitul pe profit de la 1 ianuarie 2010


Ministerul Finantelor Publice a confirmat pe 27 ianuarie ca aceasta este data de la care se va aplica impozitul pe profit pentru microintreprinderile care plateau impozit pe venit pana anul trecut.

Conform comunicatului de presa, ministerul isi bazeaza decizia pe prevederile art. 107 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

In acesta articol se mentioneaza ca sistemul de impozitare pe baza veniturilor pentru microintreprinderi trebuia aplicat numai pentru anii 2007 - 2009.

Astfel, din 1 ianuarie 2010, prevederile Titlului IV "Impozit pe veniturile microintreprinderilor", normele metodologice de aplicare corespunzatoare, precum si alte prevederi incidente acestui sistem, nu se mai aplica, urmand ca microintreprinderile care foloseau impozitul pe venit sa devina platitoare de impozit pe profit, potrivit Titlului II "Impozitul pe profit" din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

(Citeste aici cum se modifica impozitul pentru microintreprinderi si aici despre cum poate o microintreprindere sa isi modifice tipul de impozit platit.)

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii