North Bridge Capital Partners vrea sa investeasca 5 - 8 mil. euro in Romania, in 2010


Suma va fi destinata agriculturii, despre care compania de investitii crede ca are un mare potential in Romania, datorita calitatii bune a terenurilor agricole.

Jon Gausen, Partner si membru fondator al North Bridge, a spus in cadrul unei conferinte de presa ca nu au fost inca identificate firmele carora compania le va aloca fondurile.

El adauga faptul ca interesul este pentru achizitionarea de terenuri si dezvoltarea de unitati de procesare si distributie agricola.

Pana in prezent, North Bridge a investit in Romania 88 milioane de euro, se arata in comunicatul de presa. Suma a fost alocata pentru domeniul imobiliar (initializarea proiectelor, managementul fondurilor si servicii de proprietate), capitaluri private (identificarea si administrarea investitiilor directe) si agricultura.

In Romania, North Bridge este implicata in joint-venture-uri ale caror terenuri sunt in Timisoara, Botosani si Craiova, dintre care unele sunt cumparate si altele inchiriate.

In plus, compania de investitii este implicata in proiecte imobiliare si in compania de factoring Next Capital Factoring.

Jonas Bjers, Partner si membru fondator in cadrul North Bridge, spune ca 2010 si 2011 vor fi ani grei pentru economia Romaniei, dar ca tara noastra este in urmatorul val de interes, de anul viitor, pentru zona Centrala si Est Europeana in domeniul imobiliar si in general in ceea ce priveste investitiile.

North Bridge a fost fondata in 2004, avand sediul central la Londra, iar din 2005 este prezenta in Romania. Pe langa tara noastra, compania este implicata in investitii din Franta, Ungaria si Scandinavia.

Valoarea totala a activelor administrate de companie depaseste 450 milioane de euro dintre care cea mai mare parte in tarile scandinave.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii