O tanara din Romania, membra a echipei de fondatori Ukademics, proiect castigator intr-o competitie europeana de start-up-uri


    

 

Premiul castigat de echipa Ukademics consta intr-o investitie de 150.000 de Lire Sterline si un program de coaching dedicat pe parcursul a doi ani, oferit de expertii in tehnologie si marketing de la Worth Capital London, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Proiectul a fost declarat castigator dintr-o lista de aproximativ 425 de proiecte din 27 de tari iar premiul a fost decernat de Worth Capital, la sediul Facebook din Londra.

Ukademics este o aplicatie prin care elevii pot aplica la orice universitate din lume direct de pe telefonul mobil.

Proiectul a fost lansat de o echipa internationala de tineri antreprenori formata din: Andre Rosendo (Portugalia), Paula Pascu (Romania), Vako Imnaishvili (Georgia) si Maike Tils (Germania). Cei 4 antreprenori au peste 5 ani de experienta in domeniul educatiei internationale, in special in procesul de admitere la universitati din Marea Britanie.

"Ukademics este singura solutie web, la ora actuala, care permite calcularea sanselor de admitere la universitati in strainatate pe baza mediei estimate la examenul de Bacalaureat. Sistemul a fost creat pe baza unui algoritm complex ce ia in considerare factori precum numarul studentilor acceptati raportat la numarul aplicatiilor trimise si mediile de admitere din anii precedenti. Mai mult, Ukademics aduce transparenta totala in procesul decizional - punand atentia acolo unde trebuie sa fie - adica pe opinia studentilor care studiaza deja la universitatea respectiva. Asadar, ca aplicant ma pot orienta dupa cat de multumiti sunt studentii care sunt deja acolo. Mai mult, pot lua in calcul statistici importante precum sansele de angajare dupa absolvire sau nivelul salarial obtinut la 6 luni dupa finalizarea studiilor", spune Paula Pascu.

Ukademics este echivalentul Booking.com pentru educatie. Este o platforma online prin care elevii interesati de studii in strainatate isi pot alege programul potrivit, pot trimite aplicatia la universitate si chiar initia formalitatile de obtinere a finantarii, fara a fi nevoie sa paraseasca website-ul sau aplicatia mobila.

Ukademics este solutia pentru una dintre cele mai mari probleme la ora actuala la nivel de educatie internationala. Tot mai multi elevi decid sa studieze in strainatate insa, la aceasta ora, nu exista o solutie online prin care procesul de cautare a programului potrivit si de aplicare, sa fie realizat intr-un mod centralizat si usor de inteles. Spre exemplu, Ukademics iti va permite sa aplici simultan la universitati din Marea Britanie si Olanda, Statele Unite si China. Platforma e usor de folosit - poti realiza tot procesul singur, fara a avea nevoie de indrumare din exterior”, spune Andre Rosendo.

In prezent, platforma gazduieste 380 de universitati britanice si urmeaza sa fie extinsa pentru a include institutii din SUA, Olanda, Danemarca, China, Canada, Australia, Brazilia.

Numai in Romania, peste 6.000 de tineri au plecat la studii in Marea Britanie in perioada 2012 - 2013, cresterea de 9% comparativ cu anul precedent, reprezentand cea mai mare crestere procentuala din Europa.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii