ProCredit Bank a acordat IMM-urilor credite JEREMIE in valoare totala de peste 20 de milioane de euro


     


De la data semnarii primului acord cu Fondul European de Investitii, in decembrie 2013, si pana in prezent, ProCredit Bank a acordat IMM-urilor credite JEREMIE in valoare de peste 10 milioane de euro in moneda europeana si de alte 10 milioane de euro acordate in moneda nationala, se mentioneaza intr-un comunicat de presa. (Citeste aici mai multe despre finantarile JEREMIE)

ProCredit Bank este una dintre putinele banci din România ce ofera astfel de solutii financiare pentru IMM-uri, putând acorda in continuare credite JEREMIE in valoare de aproximativ 12 milioane de euro, pâna la sfârsitul anului curent.

Aceste imprumuturi pot fi accesate de catre intreprinderile mici si mijlocii pentru investitii si pentru finantarea activitatii curente pe termen scurt si mediu. Creditele JEREMIE sunt acordate in conditii preferentiale, cu o dobânda partial subventionata, redusa cu 50% fata de nivelul standard, ca si comisioanele aferente, si cu cerinte reduse de garantii.

Aceasta finantare beneficiaza de sprijin in baza unui program operational sectorial co-finantat de Fonduri Structurale ale Uniunii Europene prin intermediul initiativei JEREMIE. in mod specific, initiativa JEREMIE este implementata in România in cadrul Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivatii Economice", cu fonduri puse la dispozitie de Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Al doilea acord dintre ProCredit Bank si Fondul European de Investitii, referitor la creditele JEREMIE acordate in lei, a fost incheiat in octombrie 2014, ca parte a programului pentru Competitivitate si Inovare al Uniunii Europene.

JEREMIE ("Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises") este o initiativa comuna a Comisiei Europene (Directia Generala Politici Regionale) si a Bancii Europene de Investitii (din care face parte Fondul European de Investitii), care are ca obiectiv imbunatatirea accesului la finantare pentru IMM-urile din Uniunea Europeana in cadrul Fondurilor Structurale pentru perioada 2007 - 2013.

JEREMIE permite Statelor Membre si Regiunilor sa dedice resurse nationale si din fonduri structurale pentru a crea fonduri de participare ("holding funds") care sa poata finanta IMM-urile. Noua initiativa urmareste dezvoltarea si incurajarea antreprenoriatului in Uniunea Europeana.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii