Productia Lasselsberger a crescut cu 48% in primele patru luni din 2010


Majorarea este fata de aceeasi perioada din 2009, pentru a reusi sa faca fata cererii, compania transformand o linie de productie de gresie in linie de faianta, in cadrul fabricii de la Cluj-Napoca.

In acest moment, in cadrul fabricii se lucreaza la capacitatea maxima de 6,5 milioane de mp pe an. Pentru unele sectii am decis marirea numarului de ture si extinderea programului de lucru, chiar si in weekend”, precizeaza, intr-un comunicat de presa Eduard Macarescu, Directorul Comercial al Lasselsberger Romania.

In acest an, compania intentioneaza sa investeasca 1,5 milioane de euro pentru modernizarea fabricii din Cluj-Napoca, extinderea retelei proprii de retail si intensificarea actiunilor de marketing, in special in punctele de vanzare.

Triplarea numarului de distribuitori din ultimul an, deschiderea de noi magazine proprii si debutul exporturilor au condus la nevoia stringenta de a investi in sustinerea cresterii productiei”, mai spune Eduard Macarescu.

Compania a demarat in acest an exportul produselor, primele tari vizate fiind Bulgaria, Grecia, Iran si Irak, iar in urmatori ani sunt tintite Germania, Franta si Marea Britanie.

In acest an, compania va ajunge in acest an la sapte magazine, intentionand sa deschida patru unitati in 2010. Primul magazin din acest an va fi deschis la Piatra Neamt, celelalte fiiind la Bucuresti, Constanta si Brasov. Investitia pentru acestea este de 200.000 de euro.

In 2010, compania estimeaza o crestere cu 10% a cifrei de afaceri, ajungand pana la 38,5 milioane de euro, din care aproximativ 5% din exporturi, reprezentand in jur de 2 milioane de euro.

Conform Lasselsberger, pe fondul unei scaderi a valorii pietei cu aproximativ 10%, producatorul va ajunge la 38% din piata autohtona de placi ceramice, in conditiile in care anul trecut detinea 36%.

Compania este prezenta pe piata cu brandul Cesarom, cu o istorie de peste 40 de ani pe piata din tara noastra.

La Cluj-Napoca, firma are cinci linii de productie: doua linii de fabricatie a placilor ceramice pentru pardoseli (gresie), doua linii de fabricatie a placilor ceramice pentru pereti (faianta) si o linie de fabricatie a placilor de decor si baruri.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii