Programul din acest an pentru SRL-D-uri se deschide pe 15 februarie


Bugetul alocat in 2012 "Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri" este de 21 de milioane de lei.


In program se pot inscrie tinerii intreprinzatori care au pana in 35 de ani la data inregistrarii, n-au mai fost implicati intr-o afacere din Spatiul Economic European (Uniunea Europeana, Norvegia, Lichtenstein si Islanda) si infiinteaza o societate comerciala cu raspundere limitata-debutant (SRL-D). (Citeste aici mai multe despre conditiile de inscriere in acest program.)

Firmele acceptate in program primesc o finantare de 50% din planul de afaceri, dar nu mai mult de 10.000 de euro. De asemenea, aceste firme pot garanta 80% dintr-un credit de maximum 80.000 de euro prin Fondul de Garantare al Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii.

Programul se deruleaza prin Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM (AIPPIMM).

Pe langa programul pentru tinerii intreprinzatori, AIPPIMM mai desfasoara in acest an alte sapte programe nationale.

Bugetul pentru acest an al Agentiei este cu 60% mai mare decat cel de anul trecut, fiind de 116 milioane lei. Cresterea bugetului este motivata de marirea sumei alocate pentru "Programul Kogalniceanu pentru IMM", de la 24 de milioane lei la 70 de milioane de lei.

Din suma de 70 de milioane de lei se estimeaza ca pot fi finantate aproximativ 12.000 de IMM-uri.

Pe langa cele zece banci participante in Programul Kogalniceanu, anul acesta s-au mai adaugat alte trei -  Libra Bank, Piraeus Bank si Banca Comerciala Romana.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii