S-a dat startul inscrierilor la cea de-a doua editie Startup Days


Evenimentul isi propune sa incurajeze initiativele tinerilor antreprenori din mediul online romanesc. Proiectul inscris care va fi complet si fezabil va beneficia de o finantare in valoare de pana la 20.000 euro oferita de Seed Money.

Startup Days vrea sa demonstreze ca o idee originala, implementata cu ajutorul unor specialisti care dezvolta proiecte online, se poate concretiza intr-un business real, in 56 de ore de munca efectiva, se arata in comunicatul de presa.

In prima faza, vor fi organizate patru sesiuni de pitching in fiecare din orasele Oradea (28 august), Sibiu (4 septembrie), Cluj (11 septembrie) si Timisoara (18  septembrie).

La aceste sesiuni sunt asteptati antreprenori din orasul in care este organizat pitching-ul sau din orase invecinate. Pentru a participa la oricare din sesiunile de pitching, antreprenorii trebuie sa propuna o idee si sa o inscrie pe site-ul evenimentului.

Ne dorim sa vedem idei cat mai noi si mai utile pe segmentul de business online. Nu vor fi punctate proiectele de tipul copie dupa business-uri din alte tari, nici cele ale caror documentare nu este suficienta. Vrem sa vedem idei care se pliaza pe mediul de business romanesc, care aduc un plus de valoare si care sunt inovatoare. Cei care propun un proiect ar trebui sa aiba in vedere faptul ca timpul de implementare este foarte scurt, 56 de ore. Asteptam, deci, idei fezabile”, spune pentru startups.ro Cristina Putan, unul dintre organizatorii Startup Days.

Inscrierile sunt deschise inclusiv pentru specialisti in programare, web design, UI si UX design, economisti, marketeri, oameni de comunicare, SEO, sales.

In momentul in care antreprenorii vor introduce propunerea de proiect, vor fi nevoiti sa selecteze si o echipa de forma 6+1 (sase specialisti + un  om care a propus ideea). Selectia se va face doar dintre specilalistii inscrisi pe site. De aceea, pentru a putea face parte dintr-o echipa, un specialist trebuie sa fie intai inscris pe site-ul evenimentului.

Juriul sesiunilor de pitching va fi format din antreprenori si persoane reprezentative in mediul online din fiecare oras. Pentru obiectivitate cat mai ridicata, unul dintre organizatorii Startup Days va face parte din comitetul de votare.

Din fiecare oras vor fi selectate cele mai bune proiecte. Dupa finalizarea celor patru sesiuni de pitching, proiectele castigatoare vor fi anuntate online, iar toti participantii inscrisi pe site vor putea vota unul dintre aceste proiecte.

Doar trei dintre proiecte, cele care vor cumula cel mai mare punctaj, vor fi selectate pentru participarea la evenimentul final, care va avea loc in perioada 1 - 3 octombrie, la Valiug, in apropiere de Timisoara.

Cele trei echipe finaliste vor primi sprijin si consultanta in implementarea proiectelor din partea a trei mentori alesi din domenii diferite. Stefan Szakal, CEO X3 Studio, a fost ales pentru partea de business development. Cristina Alexandru, Project Manager startups.ro, va oferi consultanta pe partea de comunicare. Alexandru Negrea, blogger si wordpress theme developer, va ajuta mai mult pe partea tehnica, de implementare efectiva a proiectelor.

Participantii la eveniment vor primi o serie de premii din partea sponsorilor si partenerilor evenimentului, cel mai semnificativ fiind cel oferit de Seed Money - o finantare in valoare de pana la 20.000 euro pentru proiectul cu cele mai bune rezultate obtinute la eveniment.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii