S-au anuntat castigatorii competitiei de antreprenoriat social “Fabricat in Tara lui Andrei”


Fiecare dintre cei zece castigatori va primi finantare nerambursabila din partea Petrom de pana la 32.000 euro, pentru initierea afacerii, precum si consultanta de tip incubare in primii ani de activitate.

 

Castigatorii competitiei organizate de Petrom, in parteneriat cu NESsT, au fost selectati dintre cei 20 de finalisti, alesi la randul lor dintre cei 512 romani care s-au inscris cu idei de afaceri sociale, se mentioneaza in comunicatul de presa.

Planurile de afaceri inscrise in concurs de ceilalti zece antreprenori finalisti vor putea fi analizate pentru obtinerea unor microcredite printr-un program dezvoltat de OMV AG in colaborare cu good.bee Credit IFN S.A.

Inainte de stabilirea castigatorilor, cei 20 de finalistii au beneficiat de opt luni de consultanta, dar si de sprijin financiar de pana la 1.500 de euro fiecare (pentru realizarea studiilor de fezabilitate).

Juriul care a desemnat castigatorii a fost condus de Mariana Gheorghe, CEO Petrom, si format din antreprenori de succes precum Mariuca Talpes, CEO Intuitext, coproprietar Bitdefender, membri ai directoratului si experti Petrom, dar si reprezentanti media.

Ideile celor zece castigatori abordeaza domenii precum: agricultura (ferme, stane), industria textila (prelucrarea lanii), prelucrarea lemnului, fabricarea materialelor de constructii si a mobilei, domeniul alimentar (panificatie) sau plante medicinale.

Trei dintre afacerile sociale castigatoare vor fi dezvoltate in Manesti (judetul Dambovita). Altele doua vor fi implementate in Comanesti si Moinesti (judetul Bacau) si cate una in localitatile Babana (Arges), Burcioaia (Vrancea), Ghimpati (Giurgiu), Independența (Galati), Marca (Salaj) si Suplacu de Barcau (Bihor).
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii