SafeDrive a reprezentat Romania in finala globala a competitiei de antreprenoriat cu impact social ”The Venture”


    


The Venture, competitia globala pentru antreprenoriat cu impact social lansata de Chivas Regal, s-a incheiat. Finala globala a avut loc intre 11 - 14 iulie 2016 la New York, iar castigatorul a fost desemnat Conceptos Plasticos, un business din  Columbia care transforma deseurile din plastic si cauciuc intr-un material alternativ, ce poate fi folosit in constructia de locuinte, adaposturi sau scoli.

Printre cei 27 de participanti s-a aflat si SafeDrive, start-up-ul castigator al primei editii The Venture organizate in Romania. In etapa globala Chivas The Venture, SafeDrive a ajuns pana in sferturile de finala si a ocupat locul 14 din 27 in urma Votului Public, se mentioneaza intr-un comunicat de presa. Finantarea totala primita de reprezentantul Romaniei in aceasta etapa se ridica la 10.177 de dolari, suma care va fi investita in dezvoltarea platformei si a aplicatiei.

In cel de-al doilea an de competitie, Chivas The Venture a inregistrat peste 2.500 de inscrieri de la antreprenori sociali din toata lumea, care au ales sa rezolve diferite nevoi sociale si de mediu prin infiintarea unor afaceri scalabile si profitabile. Din juriul global Chivas The Venture au facut parte Eva Longoria - antreprenor social si actrita, Sonal Shah - fostul asistent adjunct al lui Barack Obama, Joe Huff - fondatorul business-ului cu impact social LSTN si Alexandre Ricard - CEO Pernod Ricard.

Pentru SafeDrive, Chivas The Venture a insemnat o sansa uriasa de dezvoltare, atat prin finantare, cat si prin oamenii pe care i-am cunoscut in cadrul competitiei. Personal, m-a ajutat sa realizez importanta rolului de antreprenor social in zilele noastre si potentialul pe care il avem pentru a schimba cu adevarat lumea”, a declarat Tudor Cobalas, Co-fondator SafeDrive.   

Pana la finala de la New York, Tudor a participat si la Acceleratorul de Business de la Londra cand, timp de cinci zile, i-a cunoscut mai bine pe ceilalti antreprenori din competitie, a lucrat impreuna cu ei in echipa si a dobandit noi cunostinte de antreprenoriat cu impact social. Acceleratorul a avut rolul de a-i pregati pe cei 27 de antreprenori pentru pitch-ul final, programul si tematica workshop-urilor fiind dezvoltate de Centrul Skoll pentru Antreprenoriat Social de la Universitatea Oxford.

SafeDrive este o aplicatie care ii incurajeaza pe soferi sa renunte la folosirea telefonului mobil in timpul condusului, recompensandu-i cu puncte. Punctele acumulate se transforma in vouchere, care pot  fi  folosite pentru a beneficia de reduceri la achizitionarea de produse sau servicii in sectiunea Rewards a aplicatiei.

In toamna acestui an, va avea loc in Romania cea de-a doua editie locala Chivas The Venture.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii