Sanoma Magazines International a cumparat MagazinulDeCase.ro


Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, preluarea fiind integrala. Matei Malos, co-fondator MagazinulDeCase.ro spune ca discutiile dintre cele doua parti au inceput la sfarsitul anului trecut, propunerea fiind a celor de la Sanoma.

Tranzactia s-a facut prin intermediul Sanoma Digital Romania, o subsidiara a Sanoma Magazines International, contractul fiind semnat alaturi de Sanoma Hearst Romania, se arata in comunicatul de presa.

"Am fost interesati de MagazinulDeCase.ro pentru ca este un site cu un model de business sanatos si perspective de crestere foarte mare. Contractul a fost semnat in data de 30 iunie, iar din punct de vedere legal tranzactia va fi considerata incheiata la data efectuarii integrale a platii. A fost preluata activitatea, nu si compania (n.red. - Web Content Services). Pastram numele actual al site-ului si marca inregistrata magazinuldecase.ro, care se va transfera catre noul proprietar", spune pentru startups.ro Adina Vasilescu, New Media Publisher Sanoma Hearst Romania. (Citeste aici mai multe despre diferenta dintre a prelua compania sau doar afacerea.)

MagazinulDeCase.ro a fost cumparat de la firma Web Content Services, ai carei actionari sunt Elena Anghel (50%), Matei Malos (22%), Alexandru Dima (18%) si Paul Ghinea (10%).

Dintre fostii actionari, Matei Malos va ramane in cadrul companiei in calitate de consultant pe comunicare. (Citeste aici de ce ramani unii dintre fondatori in companie dupa vanzare.)

Matei Malos intentioneaza sa lanseze si alte proiecte online, dar nu pe acelasi segment.

"Avem un nou manager pentru acest proiect, Florin Pravai, care are deja o experienta bogata in marketing. Pe termen scurt, ne-am propus sa lansam o interfata web prin care vanzatorii vor putea publica direct anunturile lor, dar si pachete de publicitate pentru a creste vizibilitatea anunturilor, atat de necesara in acest context dificil al pietei. Lucarm deja la noua interfata web care va introduce primele noutati in aproximativ doua - trei saptamani", mai spune Adina Vasilescu.

Cumparatorul a fost asistat pe partea de consultanta fiscala de BDO Taxe si legal de Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), iar vanzatorii de avocatul Dinu Petre de la Cunescu, Balaciu si Asociatii pentru vanzatori, se mai arata in comunicatul de presa.

Sanoma Digital Romania intentioneaza sa achizitioneze si alte companii din domeniul digital, avand deja discutii in acest sens, iar ariile de interes sunt pe diverse domenii.

MagazinulDeCase.ro a fost lansat acum trei ani. Acesta publica anunturile de vanzare a proprietatilor imobiliare pe baza unei taxe fixe, fara un comision pentru tranzactiile finalizate.

In prezent, valoarea totala a tranzactiilor imobiliare operate prin intermediul acestuia este de aproape 690 de milioane de euro.

Site-ul a intermediat in jur de 4.800 de tranzactii imobiliare, dintre care cea mai cunoscuta este vanzarea vilei omului de afaceri Cristian Tantareanu pentru 3,5 milioane euro.

Numarul de anunturi publicate a ajuns in prezent la aproximativ 7.000 de proprietati active.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii