Smart Hand, creatorii unei maini prostetice pentru persoane cu dizabilitati, castiga How to Web Startup Spotlight


Locul doi a fost ocupat de Synetiq  (aplicatie care ofera informatii utile despre clienti), iar Ixia Innovation Award a fost castigat de Wyliodrin (metoda de dezvoltare web pentru servicii incorporate).


Cele mai bune opt start-up-uri din concurs au fost selectionate sa isi prezinte produsul pe scena principala a conferintei How to Web, in fata intregii audiente, se mentioneaza in comunicatul de presa.

Finalistii concursului de prezentari au fost: Appticles (o platforma de distributie a continutului mobile), DataMate (instrument pentru crearea si publicarea continutului media variat), DaisyPi (solutie de monitorizare a caselor care utilizeaza Raspberry Pi), Synetiq (aplicatie care ofera informatii utile despre clienti), SmartHand (mana mioelectrica avansata pentru persoanele cu dizabilitati), Spot the Number (dezvoltator de jocuri sociale unice), Squirrly (instrument de content marketing care permite optimizarea si masurarea rezultatelor) si Zzzzapp (platforma care permite afacerilor sa adreseze si sa monetizeze clientii captivi de pe propriile site-uri).

Pe langa premiile in bani (in valoare totala de 20.000 de dolari), echipele finaliste au primit si alte premii: acces la platforma Microsoft Azure, infrastructura gratuita si mentorat in cadrul programului pentru start-up-uri Software Catalyst, office hours cu Jon Bradford (Managing Director al programului de accelerare TechStars), 3 ore de consiliere juridica oferite de Biris Goran, posibilitatea de a-si prezenta produsele in cadrul Startup Bootcamp, acces la workshop-ul Hub:raum din Cracovia, posibilitatea de a participa la un eveniment Seedcamp, infrastructura cloud oferita de Rackspace, conturi premium Evernote, produse oferite de F6S si acces direct la Romanian Innovation Commercialization Program (RICAP).

Organizat in cadrul evenimentului How to Web (desfasurat saptamana trecuta), Startup Spotlight a adus impreuna cele mai bune start-up-uri early stage din Europa Centrala si de Est. Pe parcursul celor patru zile ale programului, echipele finaliste au participat la workshop-uri practice, sesiuni de mentorat si intalniri 1 la 1 cu investitori si reprezentanti ai acceleratoarelor din intreaga lume.

Start-up-urile au fost evaluate de experti in domeniu precum Paul Ford (Vice-Presedinte Softlayer, US), Radu Georgescu (antreprenor in serie si investitor de tip angel), Mike Butcher (Senior Editor TechCrunch), Daniel Lynch (Managing Partner 3TS) sau Teodor Ceausu (Country Manager IXIA Romania). Juriul a evaluat finalistii luand in considerare echipa si experienta acesteia, dimensiunea si tendintele pietei, validarea cu potentialii clienti, tractiunea, costul de achizitie al clientilor, scalabilitatea si fezabilitatea ideii.


startups.ro a sprijinit conferinta How to Web 2013 in calitate de partener media.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii