Smart IT - competitie de aplicatii web si mobile


Organizat de Playtech.ro, Smart IT se adreseaza studentilor si tinerilor pasionati de programare web si mobile, inscrierea aplicatiilor facandu-se online, in perioada 17 octombrie - 10 noiembrie, pe pagina competitiei.

Incercam sa aducem evenimentul Smart IT in zona antreprenoriatului pornind de la insasi realitatea industriei de dezvoltare de aplicatii din Romania. Sunt foarte multi tineri care au talentul, cunostintele, abilitatile necesare, insa nu stiu prea bine si cum sa isi valorifice munca. Prin Smart IT, dincolo de posibilitatea de a castiga un premiu, vrem sa le cream cadrul propice comunicarii cu specialisti din mari companii de profil, din partea carora pot obtine un feedback relevant”, spune pentru startups.ro Luminita Nitoiu, Project Manager Smart IT.

In competitia Smart IT vor fi acceptate aplicatii dezvoltate de echipe de pana la cinci membri. Nu exista limitari privind suportul, orice platforma web sau mobile fiind admisa in concurs. Insa conditia principala pentru intrarea in Smart IT este ca aplicatiile sa nu fi fost facute publice pana la data de 17 octombrie 2011.

Criteriile de jurizare tin de originalitatea ideii, creativitate, modalitate de implementare (design, performanta, experienta in utilizare), utilitate practica si impact potential.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.

Smart IT va reuni specialisti din diverse domenii si companii importante pentru analizarea lucrarilor. Din juriu vor face parte experti din cadrul Microsoft, Kolectiv Studio, Research in Motion, TotalSoft si Nokia, precum si bloggerii Cristi Dorombach (piticu.ro), Cristi China-Birta (Chinezu.eu) si Dan Dragomir (DanDragomir.biz).

Dupa incheierea perioadei de inscrieri a aplicatiilor, pe 14 noiembrie organizatorii vor anunta in mod oficial cei zece finalisti, urmand ca pe data de 16 noiembrie sa aiba loc o masa rotunda, unde finalistii vor prezenta aplicatiile in fata unui juriu, precum si a publicului format din ceilalti participanti si cititori Playtech.ro, inregistrati in prealabil pentru invitatie.

La final, juriul va dezbate si va desemna doi castigatori a cate 1.000 de euro, cate unul pentru fiecare categorie - web & mobile. Competitiei principale i se vor adauga concursuri surpriza pe diverse teme propuse de companii partenere.

(Citeste aici mai multe despre eveniment.)

Update: Joi, 3 noiembrie, 2011 - Organizatorii Smart IT au decis prelungirea termenului limita de inscriere in competitie pana la data de 24 ianuarie 2012.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii