Spatiile de productie incep sa fie mai cautate pentru tranzactiile sale&lease back


Societatile de leasing au inceput sa fie mai interesate de finantarea acestor obiective, pentru ca au sanse mai mari sa obtina banii inapoi.

Companiile apeleaza la tranzactii de sale&lease-back atunci cand nu pot obtine un credit de la banca.

Pentru societatile de leasing, in momentul actual, cele mai interesante tranzactii de sale&lease-back sunt cladirile industriale destinate productiei si mai putin cladirile de birouri, cum era in 2007 si 2008, pentru ca exista un risc destul de mare de a le finanta pe acestea din urma”, spune pentru startups.ro Razvan Rusu, Managing Partner la brokerul de leasing BPC Broker.

Societatile de leasing prefera sa finanteze spatiile de productie, deoarece au siguranta ca o astfel de firma va putea sa returneze suma finantata. In mod clasic, cladirile sunt cele targetate prin sale&lease back, dar in ultimul timp societatile de leasing s-au orientat si catre echipamente.

"In prezent, societatile de leasing sunt mult mai dispuse la dialog decat bancile pentru finantarea afacerilor. O banca s-ar putea sa nu ii dea niciun ban unui client cu activitate de productie si cifre solide si acesta sa poata lua bani numai de la o societate de leasing. Alta situatie este ca banca sa ii ofere a zecea parte din cat ii poate oferi o companie de leasing", adauga Razvan Rusu.

In ultimul timp, companiile de leasing sunt interesate sa incheie tranzactii mai mult pentru cladiri decat pentru echipamente, mai ales in cazul tranzactiilor cu valori mari.

Daca se finanteaza 50% din valoarea reala de piata a cladirii respective, atunci poate fi un deal sigur, chiar daca clientul nu mai plateste”, mentioneaza Razvan Rusu.

Citeste aici mai multe informatii despre cum te pot ajuta tranzactile tip sale&lease back.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii